Kultura arhiva vesti 09.05.2019

Kejt Midlton nosi Čizme iz studentskih dana! Za njih je dala 500 € i čuva ih kao oči u glavi! (foto)

Kurir 09.05.2019
Umesto da iskoristi ogroman novac kojim raspolaže i kupi stotine pari obuće koje će obući jednom ili nijednom, Kejt Midlton još uvek nosi čizme iz studentskih dana! Погледајте ову објаву у апликацији Instagram… »

Jeleni Gajšek novouspostavljena nagrada sa imenom Dragane Ćosić

Studio B 09.05.2019
U šoping centru u Rajićevoj održana je svečana dodela nagrada u organizaciji Beogradskog Fešn Vika. Među laureatima je i naša kaleginica Jelena Gajšek, koja je dobila novouspostavljenu nagradu sa imenom Dragane Ćosić. Godinama su Jelena Gajšek… »

Gorici Popović nagrada "Žanka Stokić"

B92 09.05.2019
Dobitnica nagrade "Žanka Stokić" za 2019. godinu je glumica Gorica Popović - jednoglasno je odlučio žiri ovog prestižnog priznanja, koje već sedamnaest godina dodeljuje Narodno pozorište, Kompanija "Večernje novosti" i Grad Požarevac, saopštili… »

Zlatni Orfej uručen Peri Zupcu

Dnevnik 09.05.2019
JAGODINA: Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, pesniku, esejisti, antologičaru, autoru poeme „Mostarske kiše“ Peri Zupcu uručena je nagrada „Zlatni Orfej“ Svesrpskog festivala „Srpsko pero“ u Jagodini, za 2019. godinu. Nagradu je… »

Kada se srce ohladi - Joy Division

Vesti online 09.05.2019
Noćno nebo puno je tajni. Rečnikom svetlosti vreme ostavlja tragove. Kada se zvezda pod nazivom "Joy Divison" iznenada ugasila, niko nije ni sanjao da će u njenom odsustvu sećanja opstati. Danas, četiri decenije kasnije, istorija je dobila oblik… »

Koloplet snova

Danas 09.05.2019
Koncert: Still Corners u sali Amerikana Doma omladine Beograda Britansko-američka synthpop atrakcija Still Corners (ne)očekivano je preplavila svojim obožavaocima salu Amerikana Doma omladine Beograda. Bilo je zaista osvežavajuće ugledati stotine i… »

Tramp smatra da je do kraja nedelje moguć sporazum sa Kinom

Radio 021 09.05.2019
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je od kineskog kolege Si Đinpinga dobio "lepo pismo" i dodao da je do kraja nedelje moguć trgovinski sporazum sa Kinom. "Sve je još moguće", rekao je Tramp odgovarajući na pitanje novinara o mogućem… »

Primabalerina se oprostila od igračke karijere

Vesti online 09.05.2019
Primabalerina Narodnog pozorišta Mila Dragičević sinoć je nastupom u naslovnoj ulozi u baletu "Kraljica Margo" na Velikoj sceni završila igračku karijeru. Pre početka predstave, v. d. upravnika Ivana Vujić uručila je Mili Dragičević Srebrnjak… »

Teta đana iz filma Lepa sela lepo gore sada ima 76 godina: Ne seća se uloge po kojoj je SVI pamte?! Šok! (video)

Kurir 09.05.2019
Milica Ostojić, poznatija kao folk pevačica Mica Trofrtaljka čije su erotske pesme često komentarisane kao vrhunac kiča i šunda, sada ima 76 godina. Njene replike iz filma "Lepa sela lepo gore" se citiraju i dan danas, pa često čujemo čuvene… »

Čuvena deneris iz igre prestola borila se sa opasnim oboljenjem na mozgu: Sa 24 godine sve lađe su joj potonule... Neće vam…

Kurir 09.05.2019
Emilija Klark je sa 24 godine prvi put završila u bolnici zbog aneurizma u mozgu. Od tada je tri puta operisana i suočila se sa ogromnim problemima sa samopouzdanjem izazvanim strahom za sopstveni život i karijeru. Sada kada je zdrava i kada je… »