Kultura arhiva vesti 09.05.2019

Muzika i reč na „Molijerovim danima”

Politika 09.05.2019
Jedanaesto izdanje književnih susreta posvećenih frankofonoj književnosti biće održano od 10. do 16. maja. Jedanaesto izdanje „Molijerovih dana”, susreta posvećenih frankofonoj književnosti koje organizuje Francuski institut u Srbiji, ove… »

Da li ste se pitali kako izgleda duša?

Mondo 09.05.2019
Najrazličitiji oblici duše se mogu videti u okviru izložbe španskih umetnika u Institutu Servantes. Šta se desilo s dušom u savremenom svetu i na koji način mladi umetnici promišljaju duhovnost, samo su neke od tema izložbe "Oblici duše" koja je… »

Politička manipulacija: Priština zloupotrebila Bijenale u Veneciji

Večernje novosti 09.05.2019
Učešće na 58. Međunarodnoj izložbi savremene umetnosti u Veneciji Priština je iskoristila za političku manipulaciju, tako što je postavila tri velika video bima na kojima se emituju intervjui sa četvoro Albanaca. VENECIJA - Učešće na 58… »

Momoa bacao sekire u emisiji uživo! Vešto je zaradio 31.000 $, a onda ih je ovako potrošio! Oduševio sve! (video)

Kurir 09.05.2019
Džejson Momoa, glavni glumac filma popularnog filmskog ostvarenja "Akvamen", gostovao je u emisiji Elen Dedženeris i tu se pohvalio neobičnom veštinom. Džejsonov hobi je bacanje sekira, a Elen mu je dala priliku da od toga i zaradi, ali ne za sebe… »

Izložba "Iznad života i smrti" u Galeriji RTS-a

RTS 09.05.2019
Retrospektivna izložba dela Željka Tonšića "Iznad života i smrti" otvorena je u Galeriji Radio-televizije Srbije. Autor izložbe Maja Živanović sabrala je oko 60 dela uglavnom iz porodične kolekcije u postavci koja će posetiocima biti dostupna u… »

Gorici Popović nagrada „Žanka Stokić“

Studio B 09.05.2019
Dobitnica nagrade „Žanka Stokić“ za 2019.godinu je glumica Gorica Popović – jednoglasno je odlučio žiri ovog prestižnog priznanja, koje već sedamnaest godina dodeljuje Narodno pozorište, Kompanija „Večernje novosti“ i Grad Požarevac… »

Napali su Kim Kardašijan da je izvadila rebra da bi se uvukla u haljinu: Starleta se ogolila pred publikom, pa priznala šta…

Kurir 09.05.2019
Kim Kardašijan pojavila se kao boginja u haljini koja je bolesno dobro ocrtavala njen struk. U prvi mah svi su se oduševili, a onda su počele priče da je najpoznatija svetska starleta izvadila rebro, ili čak više njih. Međutim, atraktivna devojka… »

Otvorena tajna kolekcija umetničkih dela Čerutija (video)

Večernje novosti 09.05.2019
Italijanski modni kreator Francisko Federiko Čeruti preminuo je 2015. u 93. godini. a proteklog vikenda je zvanično otvorena za publiku njegova vila u kojoj je čuvao svoju kolekciju koju nikada nije prikazao. Italijanski modni kreator Francisko… »

Bend Led Cepelin najavio dokumentarac povodom 50. rođendana

Dnevnik 09.05.2019
Bend Led Cepelin objavio je da je prvi dokumentarni film koji se realizuje povodom obeležavanja 50. godišnjice njihovog postojanja u postprodukciji, prenosi Bosonoga. Film za sada nepoznatog naziva, čiju režiju potpisuje Bernard Mekmeon, prati proboj… »

Umro čovek zbog koga danas svi glumci plaču! Zbogom, dragi denjo! Neutešni Pera Božović, Ceca Bojković, Gorica Popović…

Kurir 09.05.2019
Odlazak dugogodišnjeg inspicijenta Narodnog pozorišta Predraga Denje Perovića pogodila je njegove kolege i mnoge glumce. Svi se slažu u tome da je Denja bio "simbol pozorišta" iako se nažalost, o ljudima iza zavese ne govori mnogo. "Bio je legenda… »