Društvo arhiva vesti 02.11.2019

Novo upozorenje RHMZ! Oluja tutnji ovim delovima Srbije: Udari košave i do 86 kilometara na sat! Evo kada će se vetar…

Kurir 02.11.2019
Na jugu Banata danas i sutra duvaće olujna košava povremeno sa udarima preko 24 m/s, koji će u ponedeljak, 4. novembra, biti u slabljenju, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod. U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno, ponegde sa slabom… »

UNS: Devet od deset napada na novinare nekažnjeno

B92 02.11.2019
UNS je povodm Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima rejai da najveći broj odgovornih za napade nije kažnjen. Napadi na novinare i medijske radnike u našoj zemlji ili nisu kažnjeni ili protiv njih uopšte nije pokrenuta… »

"Iljušin" danas izbacio 84 tona vode na Staroj planini

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Avion-tanker "iljušin 76" Ministarstva za vanredne situacije Rusije izlio je više od 84 tone vode na području šumskih požara na Staroj planini u Srbiji, saopštilo je to ministarstvo. "Tokom subote avion je obavio dva leta, izbacivši 84… »

SAD: Napredak Srbije u borbi protiv terorizma, ali uz birokratske prepreke

Radio 021 02.11.2019
Stejt department u godišnjem izveštaju o borbi protiv terorizma u 2018. godini ocenio je da je Srbija ojačala napore u borbi protiv terorizma, nastavila saradnju sa međunarodnim partnerima kao i da je članica globalne Koalicije za borbu protiv… »

Srpski i ruski piloti na zajedničkim manevrima: Uspešno izvedena vežba BARS 2019

Večernje novosti 02.11.2019
Piloti Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije i njihove kolege iz Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije uspešno su izveli zajedničku letno-taktičku vežbu BARS 2019. Piloti Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske… »

Stefanović u Guči: Očekujem još snažniju borbu protiv narkotrafikinga (foto)

Kurir 02.11.2019
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovic izjavio je danas u Guči da od policije očekuje još snažniju borbu protiv narkotrafikinga, što je jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova. Stefanović, koji je… »

Drezden: Nemački grad proglasio „vanredno stanje zbog nacizma“

BBC News 02.11.2019
Drezden je dugo smatran bastionom krajnje desnice. U gradu u istočnoj Nemačkoj proglašeno je „vanredno stanje zbog nacizma", a zvaničnici kažu da imaju ozbiljan problem sa krajnjom desnicom. Drezden, glavni grad Saksonije, dugo je smatran bastionom… »

Raseljeni Srbi obeležili Zadušnice u Prištini

Blic 02.11.2019
Raseljeni Srbi iz Prištine, a među njima i manji broj onih koji još uvek žive u ovom gradu, obišli su, povodom Mitrovskih zadušnica, grobove predaka i svojih najbližih, javlja Kosovo Online. Dva autobusa raseljenih iz Prištine, jedan iz Niša… »

Vozači, prilagodite brzinu: Umeren saobraćaj širom Srbije, na Preševu teretnjaci čekaju 2 sata

Kurir 02.11.2019
U Stbiji vanrednih zastoja i prekida u saobraćaju večeras nema, a na putevima van većih gradova intezitet saobraćaja je umeren, saopštio je AMSS. U večernjim satima i tokom noći iznad većeg dela zemlje preovlađivaće oblačno vreme mestimično sa… »

Bakota: Hrvatska želi baklju proširenja EU-a prenijeti dalje tijekom svog predsjedanja

SEEbiz 02.11.2019
BEOGRAD - Pitanje reformi Europske unije može ići ukorak s proširenjem i nastojat ćemo pokazati da je proces proširenja kredibilan jer je to jedna od najuspješnijih europskih politika, a Hrvatska ima posebnu odgovornost tu „baklju“ proširenja… »