Izvor: RTV arhiva vesti 02.11.2019

Linta: Obustava sudskog postupka protiv Živkovića je skandal

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta, ocenio je danas kao skandaloznu odluku hrvatskog pravosuđa da obustavi sudski postupak protiv hrvatskog veterana Marijana Živkovica, kome se sudilo za razbijanje… »

Haljina Lejdi Gage iznenada povučena sa aukcije

RTV 02.11.2019
LOS ANĐELES - Haljina "Valentino Haute Couture" koju je Lejdi Gaga nosila na dodeli Zlatnog globusa, povučena je sa aukcije samo nekoliko minuta nakon što je dostigla cenu od 19.000 dolara. Portparol aukcijske kuće "Nate D. Senders Auction House"… »

Bojkotaši iz opozicije građane koštali milion evra

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Poslanici opozicije koji već 11 meseci bojkotuju rad Skuštine Srbije do sada su ukupno koštali građane Srbije milion evra, odnosno 117 miliona dinara, rekao je potpredsednik Skupštine Vladimir Marinković. On je za "Kurir" naveo da taj… »

Ružić: Birački spisak nikad nije bio ažurniji

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Jedinstveni birački spisak nikad nije bio ažurniji i ni na koji način ne može da utiče na regularnost izbornog ishoda, izjavio je danas ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić. "Uvezali smo matične knjige umrlih i… »

Seminari o politici zaštite konkurencije

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Komisija za zaštitu konkurencije najavila je danas da u saradnji sa Komisijom za fer trgovinu Japana, organizuje seriju seminara za studente osnovnih, master i doktorskih studija svih univerziteta u Srbiji. Studenti će na seminarima moći da… »

Otvorena Kupusijada u Futogu

RTV 02.11.2019
FUTOG - Ovogodišnja 20. Kupusijada otvorеna jе u Futogu na platou Kulturnog cеntra "Mladost". Tradicionalnu еtno manifеstaciju organizujе Kulturni cеntar "Mladost" u saradnji sa Mеsnom zajеdnicom Futog, Poljoprivrеdnom školom sa domom… »

Nove medalje za učenike Matematičke gimnazije

RTV 02.11.2019
MOSKVA - Učenici Matematičke gimnazije postigli su ponovo uspeh ovoga puta na Međunarodnom takmičenju iz matematičkog modeliranja u Moskvi osvojivši drugo mesto u ukupnom plasmanu, dok je na individualnim takmičenjima Aleksa Madžarević osvojio… »

Vinari sumiraju rezultate berbe

RTV 02.11.2019
NOVI SAD - Dok obrani vinogradi miruju, vinogradari i vinari sumiraju rezultate berbe. U vinskim podrumima u toku je nega mladih vina, a kakva će ona biti kada pristignu za konzumaciju, odrediće više faktora. Ono što je sigurno, jeste da je 2019… »

Masovna tuča na Kupusijadi u Futogu, više osoba povređeno

RTV 02.11.2019
FUTOG - Večeras oko 23 časa došlo je do masovne tuče na Kupusijadi u centru Futoga. Prema prvim informacijama nekoliko osoba je povređeno, a među njima i jedna žena. Više vozila hitne pomoći i policije je na terenu. Za sada nema podataka o… »

Šapić: Izlazimo na izbore na Novom Beogradu

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Predsednik Srpskog patriotskog saveza i opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić izjavio je da će ta stranka izaći na izbore u toj beogradskoj opštini i u još nekim opštinama i gradovima u Srbiji gde proceni da može da napravi rezultat. U… »