Nedelja pod lupom Insajdera: Zagađenost vazduha i viša sila, (ne)zaštićeni svedoci, smanjenje cenzusa, Tešićev diplomatski pasoš... (VIDEO)

Insajder 19.01.2020
Nedelja pod lupom Insajdera: Zagađenost vazduha i viša sila, (ne)zaštićeni svedoci, smanjenje cenzusa, Tešićev…

Ove nedelje najviše smo tražili čist vazduh, a u magli se nisu izgubile samo zgrade. U istragama Beograda i Prištine ne vidi se odgovor na pitanje zašto dve godine ne znamo ko je ubio lidera GI SDP Olivera Ivanovića. Nejasno je i kako će izgledati izbori koji su za najviše tri i po meseca, a ne znamo ni da li je Slobodan Tešić, međunarodni trgovac oružja koji je na crnoj listi američkog ministarstva finansija zbog sumnje na korupciju, od Ministarstva spoljnih poslova dobio diplomatski pasoš.

U Srbiji se teško diše. Vazduh je danima jako zagađen, pokazuju podaci Agencije za zaštitu životne sredine. Nadležni poručuju da nema mesta panici i da oni nisu ni za šta krivi, u prevodu – viša sila. Magla je, nema vetra, snega, ni kiše... Sve to, međutim, ne može biti argument, već ozbiljan problem koji niko ne rešava. Zato je to naša aktuelna tema. Dok procenat zagađenosti raste, procenat neophodnih glasova za ulazak u parlament mogao bi biti smanjen sa pet na

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »