NOPS: Potrošači u Srbiji dali najvišu ocenu Neoplanta Delikates budimskoj kobasici

Beta 15.04.2020

Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) je danas saopštila je prema njenom istraživanju "Neoplanta Delikates budimska kobasica" po mišljenju potrošača ocenjena sa najvišim ocenama i okarakterisana kao najprodavanija u svojoj kategoriji.

Ta organizacija potrošača je u cilju unapređenja kvaliteta proizvoda i njihovog prilagođavanja potrebama i zahtevima potrošača, sprovela ispitivanje indeksa zadovoljstva potrošača proizvodom budimska kobasica pet vodećih proizvođača dostupnih na tržištu Srbije."Istraživanje zadovoljstva potrošača proizvodom budimska kobasica različitih pet proizvođača obuhvatalo je anketni upitnik, kao i 'slepo' senzorno ocenjivanje ukusa proizvoda, što podrazumeva da su potrošači na licu mesta imali prilike da probaju proizvode i ocene ih, bez da su znali čiji je proizvod", naveo je NOPS.

Anketa je pokazala da se prilikom kupovine proizvoda budimska kobasica najveći broj potrošača opredeljuje za "Neoplanta Delikates budimsku kobasicu" (33,14 odsto), dok se za naredna dva proizvođača odlučilo 18,60 odsto, odnosno 16,86 potrošača.

"Na osnovu ocena dobijenih analizom istraživanja prilikom 'slepog' senzornog ocenjivanja potrošača, dolazi se do zaključka da su potrošači, po pitanju boje, strukture, mirisa i ukusa budimske kobasice, najviše zadovoljni proizvođačem Neoplanta Novi Sad", naglašavaju u NOPS-u.

Rezultati istraživanja NOPS-a pokazuju i da potrošači u značajnoj meri konzumiraju suhomesnate proizvode (73,65 odsto ispitanika izjavilo je da te proizvode konzumira bar jednom nedeljno) i kupuju (94,74 odsto), a kupovina se najčešće obavlja u supermarketima i hipermarketima.

Najviše od ukupnog broja anketiranih potrošača pripada starosnoj dobi između 21 i 40 godina, dok je polna struktura bila gotovo ujednačena.

(Beta, 04.15.2020)

Beta »

Ekonomija, najnovije vesti »