Amerikanci napravili novu jurišnu pušku koja treba da "uplaši" Ruse! Pentagon tvrdi: Ova vrsta municije se ispaljuje snagom tenka (foto/video)

Pravda 24.07.2020  |  Informer
Amerikanci napravili novu jurišnu pušku koja treba da "uplaši" Ruse! Pentagon tvrdi: Ova vrsta municije se ispaljuje snagom…

Vojska tvrdi da će njena nova jurišna puška moći da ispaljuje specijalno dizajniranu municiju pod pritiskom sličnom onom kojom tenk ispaljuje granate, i da će moći da probije najmodernije pancire, kao i da će vojska biti opremljena ovim puškama ranije nego što se planiralo.

- Američka vojska planira da jurišnim puškama nove generacije (NGSAR) koja će koristiti municiju kalibra 6.5 i 6.8 milimetara zameni 80.000 komada M249 SAW koje se trenutno koriste, do kraja 2022. godine, iako je planirano da se zamena izvede najkasnije do 2025. godine - rekao je pukovnik Džofri Norman, šef odeljenja za razvijanje naoružanja. Nova jurišna puška će biti lakša, ispaljivaće brže municiju i imaće jaču vatrenu moć od bilo koje postojeće jurišne puške.

Povezane vesti »

Društvo, najnovije vesti »