SRS: Seljak spasao srpsku ekonomiju tokom epidemije, povećati subvencije u poljoprivredi

Beta 14.10.2020

 Srpska radikalna stranka (SRS) zatražila je danas povećanje subvencija za poljoprivrednike navodeći da je samo u toj oblasti privrede zabeležen rast tokom pandemije korona virusa. 

Član Centralne otadžbinske uprave SRS Marko Petković ocenio je da vlast u Srbiji "nerelevantnim" podacima umanjuje gubitke u privredi izazvane pandemijom i prikazuje netačan rast bruto društvenog proizvoda.

"Istina je da je Srbija imala manji pad BDP-a od razvijenijih evropskih zemalja i to isključivo zahvaljujući srpskom seljaku o kojem država decenijama ne vodi računa", naveo je Petković a prenela SRS.

Ocenio je da je "pogrešna politika" odgovorna za "konstantni pad poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije" i zatražio veća državna ulaganja u poljoprivredu. 

"Srspki radikali se godinama unazad zalažu za subvencionisanje domaće proizvodnje, a strani investitori su dobrodošli ako ovde ulažu svoja sredstva, a ne kao do sada, da koriste dobrobiti koje dobijaju od Srbije, od besplatnog zemljišta, infrastrukturnih priključaka, do plaćenih radnih mesta", naveo je Petković.

(Beta, 10.14.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »