Gajić: Tužioca Pavlovića hitno staviti pod nadzor, ne samo zbog saslušanja direktor škola

Beta 26.11.2020

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke advokat Vladimir Gajić pozvao je danas Apelaciono tužilaštvo da "hitno stavi pod nadzor" tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu Borisa Pavlovića zbog njegovog postupanja u mnogim predmetima, a ne samo povodom naredbe osnovnog tužilaštva policiji da saslušava direktore škola u kojima su se nosile maske i koji su insistirali na poštovanju mera protiv epidemije korona virusa.

"Pavlović je predviđen za napredovanje, a već je izabran i u novi sastav Državnog veća tužilaca, pa bi utoliko pre on trebalo da bude predmet hitnog nadzora, kako bi se ustanovilo da li je u njegovom postupanju bilo nepravilnosti i nezakonitosti", naveo je Gajić u pisanoj izjavi, saopštila je Narodna stranka.

Gajić je ocenio da je apsurdna najava Apelacionog tužilaštva da će staviti pod nadzor rad Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, odnosno zamenika tužioca koji je postupao po prijavi protiv direktora osnovnih i srednjih škola u Beogradu.

"Postupajući zamenik tužioca nije preduzeo ništa bez odobrenja svog šefa Borisa Pavlovića", naveo je Gajić.

Mediji su objavili da je predsednik Sindikata zaposlenih u policiji Dejan Dukić podneo krivičnu prijavu kojom se direktori svih osnovnih i srednjih škola u Beogradu terete da "navodno protivzakonito teraju decu da nose zaštitne maske, čime se ugrožavaju zdravlje i život zaposlenih i učenika", podsetila je NS.

Policija je potom po nalogu tužilaštva saslušala nekoliko direktora škola.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da je apsurdno pozivati direktore škola na policijske razgovore zato što poštuju mere Kriznog štaba i zahtevaju obavezno nošenje maski kao najvažnijeg sredstva protiv zaštite od virusa korona.

Apelaciono tužilaštvo saopštilo je da je počelo postupak hitnog nadzora Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

(Beta, 11.26.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »