Joksimović učestvovala na sastanku Političke skupštine Evropske narodne partije

Beta 07.12.2020

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović predstavljala je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) na video sastanku Političke skupštine Evropske narodne partije (EPP), na kojem je bilo reči o najvažnijim aktuelnostima iz domena evropske politike i borbi protiv epidemije korona virusa.

Na sastanku je ukazano da je EPP, najjača politička grupa u Evropskom parlamentu, efikasno doprinela ublažavanju posledica zdravstvene krize na lokalnom, regionalnom, nacionalnom i evropskom nivou, saopštila je SNS.

Kako se navodi, prihvaćena je kandidatura SNS za organizaciju jedne od Političkih skupština EPP u naredne dve godine, a datum će biti preciziran u zavisnosti od razvoja situacije sa pandemijom korona virusa.

Joksimović, internacionalna sekretarka SNS, upoznala je članove predsedništva EPP i predstavnike sestrinskih partija sa planovima i aktivnostima nove Vlade Srbije i napretku na planu evropskih integracija, navodi se u saopštenju.

Ona je kazala, kako se navodi, da bi Evropa trebalo da teži otpornijoj i prema budućnosti orijentisanoj politici u rešavanju ključnih izazova sa kojima se suočava čitav svet.

"EPP se oduvek zalagala i borila za jaku Evropu koja se oslanja na zajednicu, naročito tokom kriznih vremena. SNS će nastaviti da bude konstruktivan partner i u ovoj borbi, jer samo zajednički rad znači bolju odbranu naših vrednosti i interesa naših građana", navela je Joksimović.

(Beta, 12.07.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »