SAS preuzeo kompaniju Boemska sa centrom za istraživanje i razvoj u Srbiji

Beta 13.01.2021

 SAS, globalni lider u analitici, saopštio je da je preuzeo kompaniju Boemska, specijalizovanu za razvoj low-code/no-code aplikacija i upravljanje analitičkim procesima na SAS platformi.

Istaknuto je da će to preuzimanje dodatno unaprediti SAS platformu u oblasti analitike i olakšati migraciju korisnika u Cloud (premeštanja podataka, aplikacija ili drugih poslovnih elemenata sa servera lociranih u kompaniji na servere van kompanija).Imovina i poslovanje kompanije Boemska, male tehnološke kompanije sa sedištem u Velikoj Britaniji i centrom za istraživanje i razvoj u Srbiji, biće integrisani u SAS.

Boemska je dugogodišnji tehnološki partner, čiji su globalni klijenti korisnici SAS-a u oblasti finansijskih usluga, zdravstvenoj zaštiti i transportu.

"Zadovoljni smo što ćemo se pridružiti SAS porodici i pomoći da preusmerimo kupce u Cloud na efikasan način, ali i što ćemo doneti i druge koristi klijentima", rekao je direktor Boemske Nikola Marković.

Dodao je da se tržište ubrzano razvija i zahteva neprekidne inovacije tehnoloških kompanija.

"Preduzeća traže inteligentna rešenja kako bi ubrzala i uspešno prenela svoje podatke i procese u Cloud. Boemska integriše SAS analitiku sa aplikacijama u Cloud-u, omogućavajući brzu analitiku i rad modela", kazao je Marković.

Izvršni potpredsednik i glavni tehnološki direktor SAS-a Brajan Haris je rekao da je ta kompanija promenila način na koji kreira i isporučuje softver inovacijama na rešenju SAS Viya, kao i partnerstvom sa Microsoftom, ali je unapredila i brzinu i način na koji klijenti mogu postići svoje ciljeve.

(Beta, 01.13.2021)

Beta »

Ekonomija, najnovije vesti »