Bilčik: Podržavam sve što jača poverenje u medije i izbore

Beta 20.01.2021

Izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je da je "u svetlu najavljenih izbora 2022. (u Srbiji) važno da se poprave uslovi za fer političko nadmetanje i da poverenje javnosti u Srbiji u medijsko okruženje postane snažnije".

"U tom kontekstu, podržavam sve inicijative koje teže da unaprede poverenje javnosti i u medije i u izbore", rekao je Bilčik za današnje izdanje lista Danas.

Kako je naveo, još nije pažljivije proučio predlog vanparlamentarnih stranaka, ali, uopšteno govoreći, podržava svaku inicijativu koja bi mogla da istinski unapredi kvalitet javne diskusije.

On je tako odgovorio na pitanje kako komentariše zajedničke zahteve Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana i Demokratske strane, o uvođenju takozvanog "paralelnog uredništva" informativnih programa javnih servisa i formiranju ministarstva za izbore.

List piše, pozvajući se na nezvanična saznanja, da bi predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić trebalo naredne sedmice, oko 27. januara, da ima novi telefonski razgovor sa šefom Spoljnopolitičkog odbora EP Dejvidom Mekalisterom, kako bi razmotrili format, tajming i ostalo uvezi s dijalogom vlasti i opozicije u Srbiji.

(Beta, 01.20.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »