PUPS i Srpska liga potpisali sporazum o saradnji: Beograd - socijalno odgovorni grad

Beta 20.10.2021

Beogradski odbori Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i Srpske lige potpisali su danas, povodom predstojećih beogradskih izbora, sporazum o saradnji jer imaju isti cilj - "učiniti Beograd socijalno odgovornim gradom".

"Sve tekovine PUPS-a u gradu Beogradu vezane za socijalnu politiku biće sačuvane i proširene – od besplatnog gradskog prevoza do socijalnog preduzetništva koje konačno mora da zaživi. U Beogradu ga želјno iščekuje minimum 100.000 osoba sa invaliditetom", poručio je funkcioner PUPS i potpredsednik Skupštine Srbije Stefan Krkobabić, nakon potpisivanja sporazume.

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev izrazio je spremnost da gradski odbor ove partije uzme puno učešće uz nesebičnu podršku svim nastojanjima PUPS-a da se kvalitet građana prestonice pobolјša.

"Srpska liga će podržati Program PUPS-a za predstojeće gradske izbore kao i kandidata za gradonačelnika za koga se PUPS opredeli", izjavio je Đurđev, navodeći da je PUPS "treća po snazi i najkredibilnija politička partija danas u Srbiji".

U ime PUPS-a Sporazum je potpisao Vladan Đukić, koordinator gradskog odbora Beograd koji je podsetio na tekovine PUPS u Gradu Beogradu u periodu od 2008. do 2012. godine.

"U to vreme smo uveli 13. penziju za najugroženije penzionere, besplatan gradski prevoz za sve sugrađane preko 65 godina života, opremili smo dnevne boravke i klubove za penzionere u svim opštinama, a osposobili smo, izgradili i opremili i dnevne boravke za decu sa smetnjama u razvoju. Sve to uz konstantnu brigu za sve osobe sa invaliditetom i sve ugrožene kategorije građana", rekao je Đukić.

U ime Srpske lige Sporazum je potpisao Vladimir Jestrović, predsednik gradskog odbora Beograd.

"Izuzetno cenimo sve što je PUPS u svom dosadašnjem delovanju učinio za Grad Beograd i želimo da našom saradnjom još više doprinesemo pobolјšanju položaja naših starijih ali i mladih sugrađana", naglasio je Jestrović.

Danas potpisani sporazum, između ostalog, predviđa ostvarivanje odnosa, u korist građana Beograda, na polјu političke, ekonomske, socijalne, naučne, kulturne i ekološke saradnje, unapređenje saradnje u oblasti razvoja ruralnih oblasti, ravnomernog regionalnog razvoja i turističkih potencijala Beograda.

Takođe, posvećen je ostvarivanju prava osoba sa invaliditetom, podršci svih programa socijalne pomoći najugroženijim Beograđanima, uklјučujući davanje garantovanih penzija. Tu su, kako je navedeno, razmena iskustava i primera dobre prakse, kroz redovne sastanke rukovodstava dveju partija i organizovanje zajedničkih radionica, akcionih timova i realizaciju zajedničkih projekata.   //

(Beta, 10.20.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »