Poljski premijer: “Ne bacajte ruske knjige, ali preporučujem da u skorije vreme čitate Tarasa Ševčenka, a ne Aleksandra Puškina”

Nedeljnik 17.04.2022  |  Agencija Beta
Poljski premijer: “Ne bacajte ruske knjige, ali preporučujem da u skorije vreme čitate Tarasa Ševčenka, a ne Aleksandra…

EPA-EFE/Piotr Nowak (Beta) – Poljski premijer Mateuš Moravjecki pozvao je ovog vikenda Poljake da uvedu Rusiji svoje lične sankcije, preko bojkota roba ruskih preduzeća ili stranih koja zaradjuju u Rusiji. “Pošto se rat već tiče na neki način svakoga od nas onda i svako od nas mora na neki način da se uključi u to da se on zaustavi.

Zato vas pozivam da samoinicijativno uvedete svoje lične sankcije. Najočiglednije su bojkot ruskih proizvoda, bojkot ruskih preduzeća ali i onih stranih koja ne žele da prestanu da zaradjuju na prisustvu u Rusiji”, kazao je Moravjecki u svom vikend podkastu. Poljski premijer podsetio je da su spiskovi tih preduzeća dostupni lako na internetu. “Sa ruskih proizvoda teče krv. Krv sa roba firmi koje ne žele da prekinu saradnju sa Rusijom takodje ne može da se obriše.

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »