Zajedno: Hitna policijska zaštita Milenkoviću, ministar da se odredi na kojoj je strani

Beta 07.07.2022

Politička organizacija "Zajedno" pozvala je danas policiju da načelniku Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga Slobodanu Milenkoviću i njegovim kolegama hitno obezbedi zaštitu, a tužilaštvo da ispita informacije da su im ugroženi životi.

"Načelnik Milenković i njegove kolege otkrili su jednu od najvećih plantaža marihuane u Evropi, raskrinkali kriminalni kartel upleten u ovu mrežu uzgajivača i zaštitinika i predstavljaju istinske heroje naše države", ocenjeno je u saopštenju uz podsećanje da je Milenkovićev advokat Zdenko Tomanović u javnost izneo saznanja da se "priprema njihova likvidacija".

Iz organizacije "Zajedno" ocenili su da se protiv Milenkovića i njegovih kolega vodi hajka i kriminalizacija preko javnih glasila vlasti umesto da zvanične institucije ispitaju njihove dokaze o aferi "Jovanjica" i pruže svu zaštitu policajcima i njihovim porodicama.

Kako je u saopštenju navedeno, hitno treba obezbediti zaštitu hrabrim policajcima ili će "za bilo kakve posledice budućeg dešavanja sva odgovornost biti na ministru policije Aleksandru Vulinu i njegovom šefu".

U saopštenju se dodaje da ministar unutrašnjih poslova koji je se hvalio slikama sa plantaže "Jovanjica" i čiji su saradnici bili hapšeni zbog trgovine narkoticima, mora hitno da se odredi sa koje strane prava i pravde pripada.

Dodaje se i da javno tužilaštvo mora da počne nezavisno da radi svoj posao i ispita sve sumnje "ma koliko ih visoko u državu vodio trag".

"Zajedno i koalicija Moramo u Narodnoj skupštini Srbije zahtevaće formiranje Anketnog odbora, koji će se baviti isključivo aferom 'Jovanjica 1' i 'Jovanjica 2' koja mora biti rešena, a svi vinovnici koji su u njoj učestvovali moraju snositi odgovornost u skladu sa Ustavom i zakonima naše zemlje", navedeno je u saopštenju.

(Beta, 07.07.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »