(Uživo) Rat u Ukrajini: Poljska vojska na zapadu Ukrajine? Žestoke bitke kod Severska, VSU priprema kontraofanzivu (foto/video/mapa)

Večernje novosti 19.07.2022  |  Novosti online
(Uživo) Rat u Ukrajini: Poljska vojska na zapadu Ukrajine? Žestoke bitke kod Severska, VSU priprema kontraofanzivu…

DANAS je 146. dan specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je juče da Rusija ne može da se razvija izolovana od celog sveta, i da neće biti tako, uprkos sankcijama. Nakon što je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski smenio načelnika Službe bezbednosti (SBU) Ivana Bakanova, novi šef obaveštajne agencije je postao Vasilij Maljuk. Razlog za smenu je navodno curenje informacija i saradnja sa Rusima pripadnika SBU, zbog čega je juče otpušteno još 28 zaposlenih.

Foto Tanjug/printskrin jutjub Sjedinjene Države će ove nedelje objaviti novi paket vojne pomoći Ukrajini, koji će uključivati raketne sisteme HIMARS, saopštila je Bela kuća. Foto: Printscreen Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da ukrajinski nacionalisti drže desetine dece i staratelja u skloništu u DNR u Slavjansku. Na istom mestu, militanti su opremili kasarne i uporište. Ovako nacisti VSU pokušavaju da pobegnu i sakriju svoje tetovaže. Ruska armija izvršila

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »