Vatrogasci sa tri goruće teme: Makronovi i Šolcovi "hirurzi za Kosovo" stižu danas u Beograd: Da li nas čeka rutinska operacija ili duboki rez?

Blic 09.09.2022
Vatrogasci sa tri goruće teme: Makronovi i Šolcovi "hirurzi za Kosovo" stižu danas u Beograd: Da li nas čeka rutinska…

Spoljni savetnici vrhuške dve najmoćnije zemlje Evropske Unije, Jens Pletner (Nemačka) i Emanuel Bon (Francuska) danas stižu u Beograd, da, kako je najavljeno, istraže opcije za napredak u dijalogu Beograda i Prištine. Oči domaće i međunarodne javnosti uprte su ovaj dvojac, iščekuje se ishod njihove vanredne "intervencije", a sem dijaloga ticaće se, po svemu sudeći, još dve goruće teme: evropskih integracija Srbiji i sankcija Rusiji.

Poseta iskusnih diplomata zapaženih karijera je iznenadna, mada se dala naslutiti nakon što su predsednik Francuske Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc poslali pismo u kojem su obe strane pozivali i ohrabrivali na donošenje "teških odluka". - Obraćamo Vam se kao lideru Vaše zemlje, kako bismo apelovali na Vas da pokažete maksimalnu odlučnost i spremnost da donosite teške odluke, koje vode ka napretku u dijalogu između Kosova i Srbije, pod okriljem EU -

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »