Narodna stranka: Vrh režima se bogatio zaduživanjem Srbije i krađom novca iz kredita

Beta 09.11.2022

Poslanica Narodne stranke Ivana Parlić izjavila je danas na sednici Skupštine Srbije da je "ogromno bogatstvo vrha SNS-a i povlašćene elite na vlasti" direktno povezano sa velikim zaduživanjem Srbije, jer se "novac od kredita korupcijom i krađom iz budžeta i preliva u njihove džepove".

"Tajna vašeg bogatstva je u prezaduživanju građana Srbije. Svi projekti finansirani iz budžeta, plaćeni su mnogo skuplje nego u evropskim državama, a razlika je na računima kompanija povezanih sa vrhom SNS-a i na računima vaših kumova, prijatelja, partnera i saučesnika", rekla je Parlić ministru finansija Siniši Malom na sednici Skupštine Srbije o amandmanima na rebalans državnog budžeta.

"Gospodine Mali, vi radite za nove kolonizatore, a za njih ne postoji ništa bolje nego da Srbiju gurnete u dužničko ropstvo", dodala je ona, prenela je Narodna stranka.

Parlić je navela i da je Mali u vreme bivše vlasti bio "u vrhu Agencije za privatizaciju".

"Upravo su te privatizacije dovele do raslojavanja društva na siromašne građane i prebogatu povlašćenu elitu na čijem je čelu vrh SNS-a. Građani su toliko osiromašili da se raduju mrvicama od 5.000 dinara", rekla je ona.

Poslanik Narodne stranke Đorđe Stanković izjavio je da bi i Niš trebalo da dobije metro, ako se država zadužuje za izgradnju metroa u Beogradu, ističući da bi niški metro rešio saobraćajne gužve u tom gradu.

"Šta god je potrebno Beogradu ili Novom Sadu, to se radi iz državnog budžeta ili iz pokrajinskog budžeta, pa će beogradski metro biti izgrađen od kredita koji će uzeti država, i to u iznosu od 50 godišnjih budžeta Niša, što je potpuno nelogično", dodao je Stanković.

Pro njegovim rečima, SNS nije ispunila obećanje da će izmestiti prugu iz centra Niša, nije izgrađen ni novi stadion, niti je ulagano u nišku tvrđavu.

"Nijedna kapitalna investicija nije realizovana u Nišu", zaključio je Stanković.

(Beta, 11.09.2022)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »