Šarović pozvao opoziciju da zajednički odrede datum blokade Srbije (VIDEO)

Beta pre 4 dana

Predsednik pokreta "Ljubav, vera, nada" Nemanja Šarović pozvao je sve koji su spremni da brane Kosovo da zajedno odrede datum kada će u Beograd pozvati sve građane da blokiraju Srbiju i da, kako je rekao, "Srbija stane sve dok ne stane i Vučićeva izdaja".

Šarović je na skupu "Ne damo Kosovo i Metohiju" rekao da ne razume poziv da se ide na izbore jer je predsednik Aleksandar Vučić za ovih 11 godina "uništio sve institucije, Vladu, Skupštinu, pravosuđe, sport, ali je uništio i opoziciju.

"Veliki deo njih bio je na medijskim i finansijskim jaslama Aleksandra Vučića i nismo lepo govorili jedni o drugima, ali i pored toga sam spreman da stanem rame uz rame sa onim koji je spreman da brani Kosovo i Metohiju", rekao je Šarović i istakao da je pozivao na sve dosadašnje skupove "i da je očekivao da i neki drugi opozicioni političari danas uzvrate i pozovu na protest".

Kaže da se na novim izborima narod ne bi opredeljivao prema pitanju Kosova, već prema "Vučićevim lažima o pruzi do Niša za koju menja sve svetinje".

"Treba da kažemo da ne damo Dečane za prugu ni Pećku patrijaršiju da nam dođe Kontinental", rekao je Šarović, a predsedniku poručio da može da "daje ono što mu je ostavio deda u Čipuljićima".

Šarović je pozvao Patrijarha Porfirija da podrži zahteve opozicije i poručio da "patrijarhu nije mesto u Americi i na Festu već u Pećkoj patrijaršiji sa narodom".

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović rekao je da se građani nisu okupili da pozovu Vučića na čast i odgovornost, jer on to nema, a Ustav "je bacio pod noge".

Građani su, kaže Parović, nosioci suvereniteta Srbije, a u premabuli Ustava stoji da imaju obavezu da brane suverenitet.

Parović je Vučića nazvao "mafijaškom čivavom" i rekao da građani nisu dužni da prihvaete njegovu izdaju.

"Vučić već deset godina drži zarobljen narod i voza ih autobusima sa kraja na kraj zemlje. Na nama je da napravimo barikade i zaustavimo te autobuse i kažemo - ne damo ti Srbiju", rekao je Parović na skupu na kojem je Vučića optužio da učestvuje u stvaranju "Velike Albanije".

(Beta, 03.19.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »