"Molio sam ga da mi skrati muke!" Ivan Lazić je jedini preživeo od osmorice vojnika: Geleri mi i danas ispadaju iz tela!

Alo 24.03.2023
"Molio sam ga da mi skrati muke!" Ivan Lazić je jedini preživeo od osmorice vojnika: Geleri mi i danas ispadaju iz tela!

SEĆAM se svakog detalja tog 15. aprila 1999. Ni posle 24 godine nema dana da ne pomislim na stradanje sedmorice mojih kolega i kako sam ja nekim čudom preživeo. Ali i dalje ispadaju delovi metala iz mog tela. Samo prošle godine ispala su mi tri gelera, priča nam Ivan Lazić (47), vezista 78. Motorizovane brigade Vojske Jugoslavije, jedini preživeli u velikom stradanju naših vojnika i oficira u selu Reljan kod Preševa tokom NATO agresije 1999.

Sećanja i osećanja nosi u sebi gotovo dve i po decenije, svaki dan, svaki čas. Ali, svake godine od današnjeg dana pa narednih 78 ona su jača, bolnija... Dok razgovaramo s njim u Neradovcu kod Vranja, gde živi, priča nam kako su tog dana NATO bombarderi projektilima najpre gađali lažne mete koje su naši vojnici postavili, potom kamione koje su tog jutra startovali i proveravali im ispravnost... Okolo su bili naši PVO topovi. - Bili smo pored šatora, a ja sam kao

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »