"Dobićeš poklon u sredu u školi": Drug Koste Kecmanovića otkrio jezive detalje uoči nezapamćenog masakra: Došao mu na rođendan, pa pucao u njega!

Blic 08.05.2023
"Dobićeš poklon u sredu u školi": Drug Koste Kecmanovića otkrio jezive detalje uoči nezapamćenog masakra: Došao mu na…

Učenik Nikola (ime promenjeno zarad zaštite identiteta) OŠ "Vladislav Ribnikar" je uvek bio tu. Bio je tu kada su nazvali njegovog prijatelja Kostu "štreberom". Pratio ga je na fudbalske utakmice, a Kosta Kecmanović (13) mu je pričao koliko se dobro zabavljao na strelištu. Bio je prisutan i na rođendanskoj zabavi 1. maja kada je Kosta rekao slavljeniku "da će mu poklon doneti u školu u sredu", 3. maja, na dan koji je dečak izabrao da sprovede svoj smrtonosni plan.

Sa oružjem svog oca, ubio je osam svojih vršnjaka i čuvara OŠ "Vladislav Ribnikar". Nikola je taj dan bio prisutan u susednom odeljenju. Sve je video i čuo. Danas on polaže cveće ispred škole, koja je za nekoliko minuta postala poprište najneočekivanijeg zločinačkog trenutka. - Bio je kraj prvog časa, oko 8.35 sati. Čuli smo pucnje, ali smo prvo pomislili da su se prevrnuli stolovi, jer je bilo jače od petardi. Sve se brzo desilo, shvatili smo tek kada je jedan od

Povezane vesti »

Komentari

Društvo, najnovije vesti »