BFMI: Sramno je što je Euraktiv platforma za promociju srpske vlade

Beta 05.07.2023

Balkanska inicijativa za slobodne medije (BFMI) saopštila je na Tviteru da je "sramno da Euraktiv dozvoljava sebi da postane platforma za očiglednu promociju srpske vlade, dok zanemaruje da se pozabavi napadima na slobodne medije i masovne proteste na ulicama Beograda".

Euraktiv je nezavisna medijska mreža specijalizovana za pitanja EU a partner te mreže za Srbiju odnedavno je postao portal Mondo, koji posluje u sastavu Adria Media Group, čiji je predsednik Igor Žeželj.

Euraktiv Srbija juče je u Briselu organizovao panel na temu "Da, ali: Vizija budućnosti Srbije u Evropskoj uniji" u kojoj su učestvovali premijerka Ana Brnabić, ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, generalni direktor za susedstvo i proširenje u Evropskoj komisiji Gert Jan Kopman (Koopman) i poslanik Evropskog parlamenta i izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik.

U objavi na Tvteru BFMI je označila i potpredsednicu Evropske komisije za vrednosti i transparentnost Veru Jurovu, šefa evropske diplomatije Žozepa Borela i Evropsku komisiju.

BFMI je nezavisno posmatračko telo koje nadgleda medijsko okruženje u "novim demokratijama" na "starom kontinentu" u domenu netačnih vesti, predrasuda i cenzure.

(Beta, 07.05.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »