DS: Horda divlja Zrenjaninom, gradonačelnik da podnese ostavku

Beta 19.09.2023

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas ostavku gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure i optužila ga da je predvodio "hordu" koja je na ulici napala predstavnike opozicionih partija u tom gradu."Kada se horda u belim majicama, bilo sa logom stranke, ili fotografijama vuka, iskazujući na taj način kom čoporu pripadaju, ustremila na pripadnike opozicije, i to u centru grada, pred prolaznicima i decom, svi ljudi su bili u potpunom šoku", naveo je DS u saopštenju za javnost, koje su potpisale i druge opozicione partije i pokreti koji organizuju proteste u tom gradu.

Ocenili su da je takvo ponašanje očiti znak pre svega nekulture, a onda i panike naprednjaka zbog predstojećih izbora.

"Gradonačelnik je javno pokazao da se oseća gradonačelnikom samo SNS-ovaca, a ne svih nas koji živimo u Zrenjaninu. Funkciju gradonačelnika koja bi trebalo da podrazumeva i određene manire, srozao je na nivo ispodprosečnog vođe navijača", piše u saopštenju.

Saopštenje su, pored DS-a, potpisali i Zajedno, Srbija centar, Narodna stranka, Zrenjaninska akcija, Narodni pokret Srbije, Stranka slobode i pravde, Socijaldemokratska stranka.

(Beta, 09.19.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »