Opšta bolnica Šabac dobila novo i kompletno opremljeno sanitetsko vozilo: Lakši transport pacijenata, sledeće godine i angio sala (foto)

Blic 02.11.2023
Opšta bolnica Šabac dobila novo i kompletno opremljeno sanitetsko vozilo: Lakši transport pacijenata, sledeće godine i…

Opšta bolnica Šabac dobila je novo i kompletno opremljeno sanitetsko vozilo čime će biti olakšan transport pacijenata iz celog Mačvanskog okruga. S obzirom na to da će se sanitet koristiti za prevoz pacijenata u teškim stanjima do drugih bolnica ili do kliničkih centara, veoma je važno da samo vozilo bude pouzdano i da bude dobro opremljeno da bi se vitalne funkcije pacijenta držale pod kontrolom.

Ovaj sanitet je samo deo onoga što država poslednjih nekoliko godina ulaže u zdravstvo u Šapcu i što je u planu za naredni period. Još jedna dobra vest za oko 160.000 građana koji gravitiraju ka šabačkoj bolnici jeste da će bolnica dobiti magnetnu rezonancu. To je prva magnetna rezonanca u ovom okrugu, tako da građani više neće morati da idu u Valjevo ili u Beograd, već će moći da se pregledaju u svom gradu i što je takođe važno, neće morati da čekaju pregled.

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »