Na severu Kosova plakati protiv Radoičića i Srpske liste koju nazivaju terorističkom

Beta 03.02.2024

U više mesta na severu Kosova osvanuli su plakati sa fotografijom Milana Radoičića i porukama da je navodno "terorista“ kao i "Recite NE terorističkoj organizaciji (Srpska lista)", javlja Kossev.info.

"Šta građani misle o šefu bandita srpske liste", poručio je danas zamenik kosovskog ministra za zajednice i povratak, Radoica Radmirović, piše taj portal.

Naveo je, na Fejsbuku, da su plakati zalepljeni u Leposaviću, Zubinom Potoku i Sočanici.

Ujedno je objavio fotografije plakata, dok se na jednom od njih vidi da je zalepljen nedaleko od opštinske zgrade u Leposaviću.

Na ovom plakatu je osim montirane fotografije na kojoj se preko lika Radoičića nalaze mrlje krvi, napisana i poruka na srpskom:"Ko je Radoičić? Lažni patriota. Osumnjičeni za brojna ubistva Srba na Kosovu. Vlasnik narko laboratorija. Kriminalac koji je zloupotrebio našu mladost zarad ličnog bogaćenja. Terorista".

Iz policije Kosova je saopšteno da je upoznata da su na više lokacija na severu postavljeni ti plakati ali su iz tužilaštva izjavili da nema osnova da se pokrene istraga.

"Upoznati smo sa tim, obavestili smo tužioca, ali on je zaključio da nema osnova da se pokrene slučaj“, kazao je zamenik komandira kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

Portal je naveo da su od Srpske liste zatražili komentar povodom – kako navoda Radomirovića, tako i sadržine plakata ali da nisu uspeli da stupa u kontakt telefonom sa njenim predsednikom Zlatanom Elekom.

(Beta, 02.03.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »