Kina osudila teroristički napad u Pakistanu, traži detaljnu istragu

Beta pre 31 dana

Kina je danas oštro osudila bombaški napad u Dasu u Pakistanu kao teroristički napad i zatražila od Pakistana da detaljno istraži incident što je pre moguće, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine rekao je da je rekao da je juče oko 13 časova po lokalnom vremenu ubijeno šestoro ljudi, pet Kineza i jedan državljanin Pakistana, u terorističkom napadu na konvoj projekta hidroelektrane Dasu koji je preduzela kineska kompanija u provinciji Kiber Pakhtunkva.

"Kina oštro osuđuje ovaj teroristički napad. Izražavamo duboko saučešće preminulima i upućujemo iskreno saučešće ožalošćenim porodicama. Kina traži od Pakistana da detaljno istraži incident što je pre moguće, pronađe počinioce i privede ih pravdi", rekao je portparol.

"U međuvremenu, tražimo od Pakistana da preduzme efikasne mere kako bi osigurala bezbednost kineskih državljana, projekata i institucija u Pakistanu", dodao je.

Portparol je istakao da je kineska ambasada u Pakistanu podsetila kineske državljane i preduzeća u Pakistanu da pažljivo prate lokalnu bezbednosnu situaciju, pojačaju bezbednosne mere i urade sve što mogu da preduzmu dodatne mere predostrožnosti od terorističkih napada.

Pakistanski premijer Šahbaz Šarif posetio je juče kinesku ambasadu u Pakistanu kako bi preneo saučešće i saosećanje sa porodicama preminulih i kineskom vladom. On je oštro osudio teroristički napad i rekao da napori terorista da naškode prijateljstvu Pakistana i Kine neće uspeti.

(Beta, 03.27.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »