Rat U Ukrajini: Ruske snage napreduju u Donbasu, vode se žestoke borbe za Novomihajlovku i na prilazima Časovom Jaru (mapa/video/foto)

Večernje novosti 30.03.2024
Rat U Ukrajini: Ruske snage napreduju u Donbasu, vode se žestoke borbe za Novomihajlovku i na prilazima Časovom Jaru…

RAT u Ukrajini – 766. dan. Volodimir Zelenski istakao je da će, ako Ukrajina ne dobije obećanu američku vojnu pomoć, njene snage morati da se povlače u "malim koracima“. U novim vazdušnim napadima ukrajinskih snaga na Belgorod poginula jedna osoba. Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski upozorava na "napetu" situaciju na delovima fronta, ističući da ruska vojska troši šest puta više municije od snaga Kijeva.

Foto Tanjug Oružane snage Ukrajine pogodile su raketama iz VBR HIMARS Briljevku u Hersonskoj oblasti – četvoro je ranjeno. Granate i dronovi povremeno lete do Donjecka i njegovih predgrađa. Sa dronova ukrajinski operateri bacaju eksplozivne naprave. Još jedan DRG je pokušao da uđe u oblast Belgoroda, ali ruska vojska nije im ostavila nikakve šanse. Ilustracija telegram rybar U Hersonskoj oblasti je sve stabilno. Oružane snage Rusije nastavljaju da gađaju položaje

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »