Za izbore u Beogradu prijavljen 1.581 domaći i 156 stranih posmatrača

Beta pre 26 dana

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić saopštio je danas da se za praćenje rada GIK i biračkih odbora na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisane za 2. jun, na sam dan izbora prijavio 1.581 domaći posmatrač i 156 stranih posmatrača.

"U ovoj fazi izbornih radnji saradnja Gradske izborne komisije sa domaćim i stranim posmatračima tekla je bez primedbi, bila je brza i efikasna na obostrano zadovoljstvo", rekao je Lukić a preneo je Beoinfo.

Za praćenje lokalnih izbora u Beogradu prijavljeni su od domaćih posmatrača CRTA, CESID, "Građani na straži", JUKOM i "Kreni-promeni", a od stranih prijavljeni su OSCE-ODIHR, IFES, delegacija EU u Srbiji, IREX, ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Holandije, Slovačke i Velike Britanije.

Predstavnici posmatrača rada biračkog odbora su dužni da postupaju po pravilima o održavanju reda na biračkom mestu i njima se omogućava da nesmetano posmatraju svaku izbornu radnju, a u Zapisnik o posmatračima rada biračkog odbora mogu se upisati eventualne primedbe posmatrača.

(Beta, 05.31.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »