Jovanović Ćuta za Betu: Građani od međusobnih optužbi nemaju ništa

Beta pre 24 dana

Lider pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je danas lidere opozicije da prestanu sa međusobnim optužbama, uz ocenu da građani Srbije od međusobnih prepirki - "nemaju ništa".

"Ovo čemu sada prisustvujemo je bacanje krivice od strane opozicije jednih na druge. Pozivam sve ljude iz opozicije da prekinu da se optužuju. Tu mislim i na Radomira Lazovića, tu mislim i na Miloša Jovanovića, tu mislim i na sve koji zaista žele da ovu zemlju menjaju, ukoliko zaista žele da je menjaju", rekao je Jovanović agenciji Beta.

Ekološki ustanak, prema njegovim rečima, neće učestvovati u međusobnom optuživanju, niti će reći ijednu lošu reč o ljudima sa kojima je sarađivao i sa kojima sarađuje i danas.

Ocenio je da će prioritet za dalje biti kako sprečiti da nestanu Sajam, Generalštab, kako da ljudi ostanu da žive u Gornjim Nedeljicama i kako da se spreči "sveopšti napad na ovu zemlju, njene prirodne resurse i ljude".

"Ako niste hteli zajedno na izbore, hajde da se ujedinimo da branimo ljude u Gornjim Nedeljicama, da branimo Generalštab. Hajde tu da se ujedinimo. Ja u takvo ujedinjenje verujem", kazao je Jovanović.

Jovanović je ocenio i da su jučerašnji lokalni izbori pokazali da vlast Aleksandra Vučića nije nepobediva.

"Prvi put posle 12 godina imamo Niš koji je slobodan grad, u Čačku je opozicija blizu da sama formira vlast, imamo nekoliko beogradskih opština. Moguće je oboriti Vučića, to su pokazali ovi izbori, ali prvo treba da pobedimo sebe i da se ujedinimo", ponovio je lider Ekološkog ustanka.

Priču o ujedinjenju, kako je dodao, Ekološki ustanak ponavlja godinama, ali se to nažalost nije desilo, pa su "rezultati apsolutno očekivani".

Jovanović je ocenio i da bi, da je koalicija Srbija protiv nasilja ostala ujedinjena, da su se njoj pridružili Kreni-promeni i koalicija NADA - "Vučić bio prošlost".

Dodao je da će u avgustu biti dve godine od kada je Ekološki ustanak ušao u Skupštinu Srbije i da će u narednim danima podneti izveštaj građanima.

"Šta smo tačno radili za ove dve godine, na kojima smo mestima bili, šta smo pokrenuli, šta smo odbranili i šta dalje planiramo. To smo u obavezi prema građanima", rekao je Jovanović.

(Beta, 06.03.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »