Stojković: Stranka Zajedno nije nestala, osniva nove odbore

Beta pre 9 dana

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković izjavila je danas da ta stranka nije nestala, već da osniva nove odbore i povereništva.

Dodala je da čin raspuštanja odbora te stranke zbog odluke da izađu na lokalne izbore nije bio lak, ali je bio neizbežan, jer je "zadirao u samu suštinu principa za koje se zalažemo".Stojković je u autorskom tekstu za list "Danas" kazala da se stranka Zajedno rukovodila alternativnim pristupom i prilikama decembarskih i junskih izbora, te da je na prvim učestvovala samo u lokalnim sredinama gde je već imala osnovne partijske odbore.

"Junske izbore smo propustili. Smatrali smo da u ogranizaciji ALeksandra Vučića, a sa decembarskim iskustvom neverovatne krađe glasova, izbori to zapravo nisu. Verovali smo da ulazak u takav proces nije ništa drugo do izdaja građana", navela je ona.

Stojković je ocenila da bi na izborima osvojili poneko odborničko mesto u opštinskim skupštinama, ali da bi to predstavljalo "saučestvovanje u lopovskom sistemu, odnosno legitimizaciju i odobravanje iluzije sistema".

Dodala je da ukoliko "slabašna opozicija koristi izbore da bi napravila odbore tamo gde ih nije imala, to nosi brojne pogrešne ishode".

(Beta, 06.17.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »