Ekološki ustanak najavljuje protest ako bude potpisan ugovor o prodaji kompleksa Generalštaba

Beta pre 7 dana

Ekološki ustanak upozorio je danas da će "na prvi znak potpisivanja sramnog ugovora" o rušenju kompleksa nekadašnjeg Generalštaba u centru Beograda, pozvati stručnu javnost i građane na protest.

U saopštenju povodom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Džaredom Kušnerom, zetom bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, koji po navodima medija planira da na mestu nekadašnjeg Generalštaba izgradu hotel, Ekološki ustanak je upozorio da se "ne sme dozvoliti skrnjavljenje" objekta porušenog u NATO bombardovanju 1999. godine.

"Susretom sa Džaredom Kušnerom, koji saudijskim parama planira da gradi Dubai na mestu srušenog Generalštaba, mestu stradanja i spomeniku kulture, Aleksandar Vučić zatire više od sto godina istorije Srbije i po ko zna koji put pokazuje da su mu njegovi belosvetski miljenici draži od stručne javnosti i građana ove zemlje", ocenio je u saopštenju.

Upozorio je predsednika Srbije da mu u slučaju potpisivanja ugovora o rušenju Generalštaba "neće suditi samo istorija, već i pravosudni organi Srbije".

Vučić je ranije danas objavio da mu je Džared Kušner, zet nekadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa, tokom razgovora u Beogradu predstavio projekat za hotel u centru grada.

"Predstavio sam mu viziju Beograda kao svetske metropole, čiji je kosmopolitski duh oduvek privlačio ljude iz svih krajeva sveta, a Džared Kušner je meni predstavio projekat za velelepni hotel u Beogradu koji će doprineti da naša prestonica postane centar ovog dela sveta, koji će se na globalnoj mapi pozicionirati kao nezaobilazna destinacija i poželjno sedište za najveće korporacije, univerzitete i međunarodne institucije, ali i nadahnuće za umetnike, naučnike i nadasve mlade ljude iz svih krajeva sveta", napisao je Vučić na Instagramu.

(Beta, 06.19.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »