Uzbuna zbog vidovdana: Hoće li se održati festival "Mirdita, dobar dan" u Beogradu: Dačić pozvao na otkazivanje, organizatori "ne vide bezbedonosni rizik"

Blic pre 7 dana
Uzbuna zbog vidovdana: Hoće li se održati festival "Mirdita, dobar dan" u Beogradu: Dačić pozvao na otkazivanje…

Da li će se jedanaesti festival "Mirdita, dobar dan" održati u Beogradu - pitanje je koje se sve češće postavlja kako se bliži 27. jun - prvi dan ove manifestacije. Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova pozvao je organizatore da otkažu taj događaj jer je to, kako kaže, skup visokog rizika dok su, s druge strane, domaćini festivala odlučili da planirani program nemaju samo na Vidovdan 28. jun i da sve događaje sa tog datuma prebace na 27. i 29. jun.

Koliko su se odnosi Beograda i Prištine zaoštrili poslednjih godina, naročito pod uticajem jednostranih poteza Aljbina Kurtija, najbolje pokazuje činjenica da je festival "Mirdita, dobar dan" prvi put doveden u pitanje posle pune decenije postojanja. Radi se o umetničkom festivalu koji se od 2014. godine održava u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR). Cilj te manifestacije je, kako navode organizatori, da Beogradu približi kulturnu scenu Albanaca

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »