Ekologija ili cene? "Blic" TV pitao Nišlije šta ih motiviše da kupuju odeću u "second hand" radnjama: "Ma i ne gledam koliko košta..." (video)

Blic pre 20 dana
Ekologija ili cene? "Blic" TV pitao Nišlije šta ih motiviše da kupuju odeću u "second hand" radnjama: "Ma i ne gledam…

Zbog toga što se svake sekunde baci jedan ceo kamion tekstila - do 2025. godine broj kamiona sa otpadom, za koji je zaslužna modna industrija, mogao bi dostići broj približan čitavoj svetskoj populaciji, odnosno oko 8 milijardi. Da planetu ne bi zatrpala iznošena garderoba - jedno od rešenja nametnulo se samo: pa kupci u ponudi imaju i korišćenu, odnosno polovnu garderobu. U Srbiji su ove prodavnice popularne poslednjih nekoliko godina, u Nišu toliko da ih samo u centru ima više od 50.

Šta Nišlije motiviše da kupuju u ovim radnjama, ekologija ili cene? U Voždovoj ulici, najprometnijoj saobraćajnici u centru Niša, na potezu od nekih stotinak metara, nalazi se čak 15 second-hand prodavnica. Prodaje se nošena i nova garderoba iz uvoza, uglavnom iz Nemačke, Italije, Holandije. Ima dosta brendiranih komada, a cene variraju. Pitali smo građane da li mogu da nađu nešto u second-handu. - Mogu neke haljine, suknje, pantalone za dečicu. Ovo sam sada

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »