Lafarge ne planira da prestane da donosi revoluciju u održivoj gradnji u Srbiji: Beočinska fabrika cementa pronalazi rešenja za jedno od najvažnijih pitanja savremenog doba!

Blic pre 11 dana
Lafarge ne planira da prestane da donosi revoluciju u održivoj gradnji u Srbiji: Beočinska fabrika cementa pronalazi rešenja…

Beočinska fabrika cementa, koja se od 2002. godine nalazi u vlasništvu kompanije Lafarge, obeležava 185 godina uspešnog poslovanja. Jedna od tajni uspeha i ovako duge tradicije ove kompanije - svakako je njena neprekidna posvećenost inovacijama i unapređenjima.

Cement, kao ključni sastojak betona, i dalje je najkorišćeniji materijal u istoriji čovečanstva. Svake godine u svetu se proizvede više od 4,5 milijardi tona cementa, a ova brojka kontinuirano raste, prateći demografski razvoj i urbanizaciju. Sa oko 8 milijardi ljudi na planeti, od kojih više od 60% živi u urbanim sredinama, raste i potreba za izgradnjom domova i infrastrukture, što građevinskoj industriji donosi mnogobrojne izazove – od ekoloških do tehničkih.

Povezane vesti »

Društvo, najnovije vesti »