Festival kulture Upoznajte Kinu održan u Švajcarskoj

Beta pre 2 sata

Kulturni događaj na temu"Upoznajte Kinu: Proslava 75. godišnjice osnivanja Narodne Republike Kine" održan je 27.septembra popodne na trgu Vajzenhaus u Bernu, glavnom gradu Švajcarske, prenosi Sinhua.

Prikazujući tradicionalnu kinesku kulturu kroz umetničke performanse i kulturne izložbe, festival "Upoznajte Kinu" je godišnja proslava koja je započela 2015. godine sa ciljem promocije kulturne razmene i međusobnog razumevanja.

Mao Đun, otpravnik poslova kineske ambasade u Švajcarskoj, istakao je važnost festivala "Upoznajte Kinu" za podsticanje kinesko-švajcarske kulturne razmene, rekavši da događaj pomaže u negovanju inovativnog partnerstva između dve zemlje, osiguravajući nastavak njegovog zdravog razvoja.

Mao je naveo da organizovanjem raznovrsnog niza kulturnih aktivnosti, festival pruža Švajcarcima više prilika da se upoznaju sa kineskim tradicijama i dostignućima u razvoju, čime se konačno unapređuje međusobno poštovanje i uvažavanje između dva naroda.

Festival je predstavio različite kulturne performanse, uključujući kineski ples lavova i zmajeva, menjanje lica u operi provincije Sičuan, kinesku kaligrafiju, tradicionalne muzičke instrumente, borilačke veštine, ceremonije čaja i kinesku kuhinju. Događaj je takođe uključivao i nastup na švajcarskom alpskom rogu.

Festival je okupio stotine posetilaca, uključujući lokalne stanovnike, turiste, studente i članove kineske zajednice u Švajcarskoj.

Tamara Dubah, učenica osmog razreda koja je prisustvovala događaju sa svojim kineskim prijateljima, rekla je za Sinhuu da su joj ove aktivnosti "jako zanimljive" i veoma nove. "Sigurno ću se vratiti na sledeći festival 'Upoznajte Kinu'", dodala je.

Ju Mei, jedna od organizatorki događaja, rekla je da je festival ne samo ublažio nostalgiju kineskih građana koji žive u Švajcarskoj, već je i proširio kinesku kulturu širom zemlje. "Ovaj događaj pomaže da više ljudi bolje razume Kinu," dodala je Ju.

(Beta, 01.10.2024)

Kina »

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »