Đedović Handanović: Opozicija 'jasno i glasno' pozvala na nerede

Beta pre 2 sata

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović rekla je danas da je opozicija nakon glasanja o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarenju i geološkim istaživanjima "jasno i glasno pozvala na nerede" i da se nastavlja kako je kazala, "kampanja zastrašivanja ljudi i iznošenje neistine".Ona je gostujući na Radio televiziji Srbije (RTS) kazala da poslanici Skupštine Srbije juče nisu izglasali predlog izmena Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjama kada su bor i litijum u pitanju.

"Mi smo više dana objašnjavali zašto je taj predlog suprotan načelima naše zemlje, zašto je suprotan našim strateškim i ekonomskim interesima i da se ništa neće dešavati barem još dve godine dok se sve relevantne studije ne završe", rekla je Đedović Handanović.

Kazala je da je opozicija "jasno i glasno pozvala na nerene, na nasilje, na ulično iskazivanje mišljenja", dodajući da možda dođe i do blokade puteva i pruga, i ocenila da "to nije dobro".

Upitana o predstojećoj grejnoj sezoni, potvrdila je da se cene gasa i struje neće menjati.

Skupština Srbije je juče odbila izmene Zakona o rudarenju kojima je opozicija htela da se zabrane istraživanje i eksploatacija litijuma i bora.

Odbijen je i predlog opozicije da poslanici glasaju javno. Poslanici su glasali tajno, pomoću elektronskog sistema.

Za izmene zakona glasalo ih je 84, a protiv je bilo 128 poslanika.

Jučerašnji četvrti dan sednice o tome je protekao u burnoj, oštroj raspravi, kao i prethodni.

(Beta, 11.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »