Vučević: Srbi sačuvali nacionalni identitet u Crnoj Gori

Beta pre 2 sata

Premijer Miloš Vučević izjavio je danas da je popis stanovništva u Crnoj Gori unutrašnja stvar ali da je važno istaći da su Srbi sačuvali svoj nacionalni identitet u toj zemlji."Ponosan sam na srpski narod u Crnoj Gori", izjavio je Vučević u razgovoru sa predsednikom crnogorskog parlamenta Andrijom Mandićem.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Vučević je izjavio da će Srbija uvek insistirati na poštovanju prava srpskog naroda u skladu sa evropskim standardima, kao što to radi i u komunikaciji sa drugim državama.

"Crna Gora je država koja kroz istoriju nije imala nikog bližeg od Srbije. Iza nas su godine veštački kreiranih podela, a ispred nas dani novog poglavlјa u odnosima dve zemlјe", dodao je on.

Premijer je istakao da Srbija sa Crnom Gorom ima dobre ekonomske odnose i razmenu dobara i usluga i izrazio je spremnost da radi na unapređenju odnosa između "dve bratske i prijatelјske države".

Vučević je naglasio kako se nada da će uskoro u Beogradu videti ambasadora Crne Gore, što će pospešiti kvalitetnije odnose i saradnju.

Sagovornici su se složili o važnosti velikih infrastrukturnih projekata poput završetka auto-puta i rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, kao i iskorišćavanja punog potencijala Luke Bar.

Mandić je ocenio kako je od velikog interesa za Crnu Goru da ima najbolјe odnose i saradnju sa Srbijom.

Naglasio je da dve tako bliske države treba da uspostavlјaju modele saradnje koji će biti u interesu građana.

(Beta, 22.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »