Извор: Политика архива вести 05.01.2016

Кристоф Волц вратиће се Бонду само уз Данијела Крејга

Политика 05.01.2016
Глумац Кристоф Волц, који је тумачио лик Бондовог противника Блофелда у филму „Спектра”, изјавио је да ће се вратити популарном акционом серијалу само уколико тајног агента 007 буде поново играо Данијел Крејг. Како је… »

НБА: Сан Антонио у серији, повратак Ирвинга, Карл у историји

Политика 05.01.2016
Кошаркаши Сан Антонија остварили су пету узастопну победу у НБА лиги, пошто су у гостима победили Милвоки са 123:98, у утакмици у којој српски интернационалац Бобан Марјановић није имао запаженији учинак. Филаделфија је код… »

Закербергов циљ за ову годину – робот-асистент са вештачком интелигенцијом

Политика 05.01.2016
Њујорк – Оснивач „Фејсбука” Марк Закерберг изјавио је да у овој години жели себи да направи асистента са вештачком интелигенцијом, који би му помагао у кући и на послу. Закерберг, који сваке године одреди себи један… »

Стижу климатске избеглице

Политика 05.01.2016
До половине века око 200 милиона људи би могло бити принуђено да напусти домове због глобалног загревања. Они које је захватала паника пред призором пет-шест милиона избеглица, колико је у тренутној мигрантској кризи… »

Хаварија у Прокупљу – у водовод грешком испуштено више течног хлора од дозвољеног

Политика 05.01.2016
Прокупље – У ноћи између петка и суботе дошло је до испуштања повећане количине течног хлора у акумулацију Бресница из које се пијаћом водом снабдевају Прокупље и околина. Према неким информацијама, испуштено је… »

Мет Дејмон лобира да Ридли Скот добије Оскара за режију

Политика 05.01.2016
Палм Спрингс – Глумац Мет Дејмон покренуо је својеврсну кампању уочи овогодишње доделе награде Оскар, изјавивши да је Ридли Скот „дао више него довољно кинематографији током своје каријере” и да је заслужио награду… »

Блер користио британске амбасаде као хотел

Политика 05.01.2016
Бивши премијер је са све свитом бесплатно одседао у резиденцијама, док је по свету уговарао приватне послове. Тонију Блеру је забрањено да одседа у британским амбасада и резиденцијама након што су медији објавили да је као… »

Како је пао Ђукановић са Дедиња

Политика 05.01.2016
После 15 година колико је др Бошко Ђукановић био директор, сада је време за смену генерација. На ту дужност именовао сам др Предрага Милојевића, који је сјајан стручњак, каже министар Лончар, који није хтео да… »

Владета Јеротић : У шта људи верују

Политика 05.01.2016
У свакодневном општењу међу људима, доста често чујемо како кажу (кажемо): Верујем да је тако, или: Не верујем да је то истина, или: Не знам шта је истина. Нису ли такви чести искази људи сведочење о постојању… »

Трг „Политике” у Македонској

Политика 05.01.2016
Испред зграде „Политике” у Македонској улици ове године биће подигнут трг посвећен новинарима који су оставили дубок траг у историји најстаријег дневног листа на Балкану. На тргу ће бити исписана имена мајстора пера који су… »