Извор: Политика архива вести 05.01.2016

Колапс кинеских берзи, остатак света у минусу

Политика 05.01.2016
Посустала привреда и девалвирани јуан изнудили краткотрајно затварање берзи у Шангају и Шенџену. Шест минута јучерашње трговине на берзама у Шангају и Шенџену покренули су прву овогодишњу финансијску панику… »

Нон-стоп грејање до даљег

Политика 05.01.2016
Такав начин загревања више од 310.000 станова на снази је од 28. децембра, а надлежни најављују да ће топло бити и у току божићних празника. Котлови „Београдских електрана” наставиће и даље да раде у… »

Шефе, овај ће да пуца у вас

Политика 05.01.2016
Милан Беко тврди да га је возач овим речима упозорио непосредно пре него што је рањен, док Драгаш приликом сведочења није поменуо ништа слично. Иван Адровац, супруг Маје Адровац, за сада једине оптужене за учешће у… »

Голубовић и четврти пут тражи одлагање одласка у затвор

Политика 05.01.2016
Као разлог, овога пута, наведени су здравствени проблеми. Кристијан Голубовић, донедавни учесник ријалити програма „Фарма”, и четврти пут је поднео молбу за одлагање одласка на издржавање затворске казне на коју је… »

Новогодишња изложба у Галерији „Београд”

Политика 05.01.2016
Милош Бајић, Женски акт у плавом, 1947. По традицији, престоничка Галерија „Београд” (Косанчићев венац 19) и ове године до 31. јануара 2016. представља „Новогодишњу продајну изложбу” која обухвата сталну… »

Сарадник Марка Мишковића оспорава налаз вештака

Политика 05.01.2016
Татјана Јеронимидес требало би да буде последњи сведок тужилаштва у овом процесу, она је била на челу Мишковићеве компаније „Хемслејд” која је Милу Ђурашковићу, власнику „Нибенс групе”, 2006. године дала кредит од… »

Москва: ризик употребе хемијског оружја од стране ИД

Политика 05.01.2016
Неопходно спровести истрагу која би укључила и могућност испоруке отровне супстанце сарина из Турске, изјавио је Михаил Уљанов, директор Одсека за контролу наоружања руског Министарства иностраних послова. Москва сматра да… »

Србија под снегом, најтеже у Крагујевцу

Политика 05.01.2016
Србија је и данас покривена снегом, а ледена киша, ниске температуре и јак ветар отежавају саобраћај, у градовима комуналне службе раде даноноћно, а прогностичари још немају охрабрујуће вести - снег и ледена киша ће и… »

После самоубиства васпитачице ванредни надзор у дому

Политика 05.01.2016
Министарство просвете саопштило да ће због последњих догађаја у Дому ученика средњих школа у Нишу бити спроведена ванредна инспекцијска контрола рада. Н иш – Након бројних афера у Дому ученика средњих школа у Нишу… »

Градоначелник Краљева мења страначки дрес

Политика 05.01.2016
Краљево –Томислав Илић (Нова Србија), градоначелник Краљева, после петнаест година политичке активности у Новој Србији, мења странку преласком у редове напредњака. То ће, како незванично дознајемо, и потврдити на… »