Извор: Актер архива вести 11.01.2016

Протест новинара испред Владе Србије

Актер 11.01.2016
У Београду се вечерас испред Владе Србије окупило око 300 људи на протесту "Новинари не клече/председниче владе, ко је министар одбране" и затражило смену министра одбране Братислава Гашића због сексистичке увреде упућене… »

Пронађено тело возача камиона који је упао у Саву

Актер 11.01.2016
Рониоци Жандармерије нашли су возача камиона који је после саобраћајне несреће на Остружничком мосту упао у Саву. "Пронађено је тело", речено Тањугу у МУП-у. Потрага је трајала нешто дуже од три сата. Несрећа се… »

ИС преузела одговорност за напад у Багдаду

Актер 11.01.2016
Исламска дрзава преузела је одговорност за експлозију бомбе подметнуте у аутомобил испред једног тржног центра у Багдаду, приликом које је погинуло најмање 18 људи, а 50 повређено. Нападачи су потом упали и у сам центар, али… »

Путин: Међународно право мора да се поштује

Актер 11.01.2016
Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да су за њега људи важнији од граница и државних територија и поновио да је Русија поштовала међународно право у случају присаједињења Крима. "Ми нисмо водили рат, нисмо… »

Стефановић: Спреман сам да сносим последице

Актер 11.01.2016
Против Стефановића и секретарке Управе криминалистичке полиције Дијане Хркаловић 30. децембра 2015. године поднета је кривична пријава Тужилаштву за организовани криминал, због наводне "злоупотребе службеног положаја и… »

Вучић присилио Додика да одустане од референдума

Актер 11.01.2016
Као саговорник ЕУ, од кога се имају одређена очекивања, премијер Србије Александар Вучић успео је да присили председника РС Милорада Додика да повуче претњу о напуштању заједничке босанске полиције и правосудних органа… »

Преминуо Дејвид Боуви

Актер 11.01.2016
Легендарни британски певач Дејвид Боуви преминуо је данас у 70. години након 18-месечне борбе са раком, објавио је његов портпарол. Дејвид Боуви је данас преминуо у миру, окружен члановима своје породице, након храбре… »

Паралелно уз папирну - електронска пријава пореза

Актер 11.01.2016
Порески обвезници ће од данас моћи електронски да подносе још шест нових пријава, а пуна примена електронског система за пореске пријаве почеће 1. марта ове године, најављено је из Пореске управе Министарства финансија… »

У Прешеву преминуло дете из Сирије

Актер 11.01.2016
У Прешеву је данас преминуло двогодишње дете из Сирије које је путовало са родитељима и широм породицом. Дечак је имао урођену срчану ману и Даунов синдром, потврђено је РТС-у у Прихватном центру у Прешеву, а преминуо је… »

Скрнављење цркве доказ да Косово није за Унеско

Актер 11.01.2016
Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је скрнављење храма Христа спаса у Приштини, у присуству косовске полиције у време Божића, још један жалостан доказ да је Србија… »