Култура архива вести 11.01.2016

Глумац Умро У 31. ГОДИНИ: Жалио се на бол у стомаку, имао холестерол и хипертензију

Курир 11.01.2016
У понедељак увече је преминуо Мајкл Галеота, звезда серије "Тхе Јерсеи" на Дизнијевом каналу. Глумац је отишао у болницу прошле недеље јер се жалио на бол у стомаку. Међутим, упркос саветима доктора, он је напустио болницу… »

Тријумф "Повратника" на додели Златних глобуса

Глас Америке 11.01.2016
Повратник (Тхе Ревенант), прича о борби легендарног америчког пионира прве половине 19. Века да преживи у дивљини после напада медведа, освојио је награду за најбољи филм на 73. додели Златних глобуса у недељу. Повратник… »

Музички спектакл у Зрењанину

Вести онлине 11.01.2016
Бела Маврак, светски познати тенор који је рођен и одрастао у малом селу Михајлову, надомак Зрењанина, одржао је новогодишњи концерт заједно са Зрењанинском филхармонијом у Народном позоришту "Тоша Јовановић" у овом… »

Са Скајвокером кроз Империју

Политика 11.01.2016
Изложба посвећена феномену филмског серијала „Звездани ратови” је почела да пуни бечки Музеј примењене уметности у коме ће остати до половине априла наредне године. Специјално за Политику Беч – Док „Буђење силе”… »

Промоција књиге "Сама" на друштвеним мрежама

РТВ 11.01.2016
БЕОГРАД - Пошто Исидора Бјелица због болести тренутно није у могућности да уживо читаоцима представи своју књигу "Сама", њени пријатељи и поштоваоци су одлучили да 15. јануара приреде промоцију на друштвеним мрежама… »

10 НЕВЕРОВАТНИХ ЧИЊЕНИЦА О ДЕЈВИДУ БОУВИЈУ: Оне су прелепо чудне баш као што је и он био!

Курир 11.01.2016
Данас је јако тужан дан, једна од највећих музичких легенди напустила је ову планету. Боуви је одувек био права енигма и инспирисао је на хиљаде људи широм света, а чак и највећи фанови међу вама можда не знају ове… »

Дејвид Боуви: Уметник до последњег дана

Б92 11.01.2016
Поред тога што је Дејвид Боуви био један од најважнијих музичара свих времена, постоје још неке особине које су га чиниле већим од многих других. Пише: Владимир Скочајић, Б92 Иако је календарски најхладније годишње… »

Кандински у Београду продавао дела за три долара

Блиц 11.01.2016
Слике Василија Кандинског чија поједина дела данас вреде више од 20 милиона долара нису изазвале већу пажњу у Београду на изложби средином двадесетих. Београдска публика и критика са делима руске авангарде имала је прилику… »

Поклон представа "Чаробна ноћ"

РТ Крагујевац 11.01.2016
Представа ''Чаробна ноћ'', у продукцији Позоришта за децу у Крагујевцу, припремљена је као поклон крагујевачким малишанама за новогодишње празнике. Изведена је у сусрет Новој години по грегоријанском календару, а у… »

Мићко Љубичић: Слоба је гледао Индексовце, Шешељ је хвалио, а Тадић је љуштура!

Курир 11.01.2016
Драгољуб Мићко Љубичић рекао је, гостујући у емисији “ Три тачке ” Иване Зарић на телевизији Н1, да никада није "скидао" политичаре, већ да су се они сами наметали својим превеликим експонирањем у медијима. Мићко… »