Култура архива вести 11.01.2016

ГДЕ НЕСТАДЕ ВУЈОВИЋА ДАРА: Како је настала једна од најлепших севдалинки

Курир 11.01.2016
Мостар је град добре песме. Често се тамо севдисало о узвраћеним и неузвраћеним љубавима. Познатог и силног Али-пашу Ризванбеговића, коме главе дођоше тек џелати Омер-паше Латаса, мучила је љубав према Мари из Бишћа… »

Никшићка урбана умјетност

е-Новине 11.01.2016
Графити Ивана Стаматовића. "Оно што фасцинира код графита је то што, за разлику од изложбе која је ту само неколико дана, њих пролазници могу стално да гледају“, почиње Иван своју причу за портал Оногошт. Графити су… »

Ода аналогној фотографији

Мондо 11.01.2016
Ако волите добру фотографију, или тек желите да се упознате са тим видом уметности, обавезно дођите на представљање књиге "Ми Схадовс & Свахили Цоаст". Биће занимљиво... "Ово није албум мојих фотофрафија већ симбола мог… »

Породила се Јелена Томашевић

Ало 11.01.2016
Јелена и Бранислав Томашевић постали су данас родитељи по трећи пут. Бивша манекенка родила је трећег сина и обоје се осећају добро. Бане и Јелена у складном су браку већ дуги низ година, а венчао их је Вук Костић. Имају… »

Оплакаће Га У Великом Брату: Бивша жена Дејвида Боувија остаје у ријалитију

Курир 11.01.2016
Бивша жена Дејвида Боувија (66), Енџи Боуви, одлучила је да не прекида учешће у ријалитију, упркос смрти свог бившег мужа. Енџи Боуви учествује у шоу-програму у ком такмичари морају да живе заједно, потпуно… »

(Видео) Лавина На Друштвеним Мрежама: Овако се интернет опростио од Боувија

Курир 11.01.2016
Осим по хитовима, Дејвида Роберта Џонса памтићемо као суштински важног и искреног уметника модерног доба. А трансформације и фазе кроз које је пролазио остаће вечни извор инспирације. На данашњи дан, многи су уметници… »

Боуви, био си симбол одрастања

Ало 11.01.2016
И српске политичаре је изненадила и растужила вест о смрти Дејвида Боувија. Александар Антић, министар рударства и енергетике, каже да је Боуви "постављао стандарде" и да је уз њега одрастао. - Колико је Дејвид Боуви велики… »

У ужем избору за НИН-ову награду 12 романа »

Студио Б 11.01.2016
У ужи избор за НИН-ову награду за 2015. годину ушло је 12 романа, међу којима су три досадашња добитника, али и три дебитантска. Петочлани жири, којим председава Божо Копривица, добио је на читање чак 179 наслова… »

ПСЖ запретио тужбом певачици Мији

РТВ 11.01.2016
ПАРИЗ - Француски фудбалски клуб Пари Сен Жермен запретио је данас да ће тужити енглеску реп певачицу Мију (М.И.А.) ако не престане да користи обележја тог клуба у споту своје песме "Границе" (Бордерс). У споту који… »

Жак Одијар гост „Кустендорфа”

Политика 11.01.2016
Прошлогодишњи добитник канске „Златне палме” за филм „Дипан” биће гост филмског и музичког фестивала Емира Кустурице на Мећавнику. Девети међународни филмски и музички фестивал „Кустендорф” биће одржан од 22… »