Извор: Правда архива вести 19.11.2016

Вучић: Једна реченица описује 100 дана Владе

Правда 19.11.2016
Србија је стабилна, на добром путу, економски напредује и безбедносно је сигурна, рекао је премијер Вучић на конференцији за медије поводом 100 дана Владе. Како каже, "Србија је један од стубова регионалне стабилности, налази… »

ЛДП: Николић да не угрожава резултате у дијалогу Београд-Приштина

Правда 19.11.2016
Председник Србије Томислав Николић мора да пази на тежину изговорених речи и не сме својим изјавама да угрожава до сада постигнуте резултате у разговорима са Приштином, каже лидер ЛДП Чедомир Јовановић. Како каже, уместо… »

Јужна кореја на улицама: Нова "обојена револуција"?

Правда 19.11.2016
Стотине хиљада демонстраната окупило се на улицама Сеула, четврти пут за четири недеље, захтевајући оставку председнице Парк Гуен-Хје. Прошле недеље на протестима је учествовало милион људи широм земље, а само у Сеулу… »

Последњи сусрет Путина и обаме: Опроштајни састанак заказан

Правда 19.11.2016
Председник Русије Владимир Путин и одлазећи председник САД Барак Обама могли би да се састану "у пролазу", на маргинама самита форума Азијско-пацифичке економске сарадње, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитри Песков. "Нема… »

"Бела ал каида": Највећи број терористичких регрута из Сарајева из Зенице

Правда 19.11.2016
Ново истраживање, које су спровели стручњаци из америчког Центра за борбу против тероризма, показује на којим територијама ИД регрутује највише бораца за борбу у Сирији и Ираку. Према подацима Центра, постоји већи број… »

Ђулијани о Србији: Требало је да вас бомбардују!

Правда 19.11.2016
Бивши градоначелник Њујорка Рудоф Ђулијани причао је у интервјуу за ЦНН у петак како је изгледала његова посета Београду. Ђулијани је у априлу 2012. године боравио у Београду како би дао дао савете за бољи развој града… »

Негативан природни прираштај: Од '92. Србију је напустило 600.000 држављана, убија нас "бела куга"!

Правда 19.11.2016
Србија има негативан природни прираштај од 1992. године, од тада изгубила је више од 600.000 становника, изјавила је Гордана Бјелобрк. Осим тога, она као руководилац Одсека за демографију Републичког завода за статистику Србије… »

Тахири: Прекидом дијалога Србија зауставља пут ка ЕУ

Правда 19.11.2016
Косовска министарка за дијалог са Београдом Едита Тахири данас је, коментаришући изјаву председника Србије Томислава Николића да ће предложити прекид дијалога са Пришитном ако Косово буде примљено у Унеско, рекла да би тиме… »

Обама о Сноудену: Нема помиловања без одласка на суд!

Правда 19.11.2016
Одлазећи председник САД Барак Обама изјавио је да не може да донесе одлуку о помиловању Едварда Сноудена пре него што се он појави на суду. "Не могу да помилујем некога ко се пре тога није појавио пред судом и изнео свој… »

Иринеј и Кирил: Руски и српски народ уједињују вера и проливена крв за слободу!

Правда 19.11.2016
Патријарх Иринеј стигао је у Москву на прославу 70. рођендана патријарха Кирила. Он је, у разговору, изразио уверење да су активности патријарха московског и све Русије од великог значаја не само за Руску Цркву, већ за сав… »