Извор: Н1 Инфо архива вести 26.01.2017

Пешак погинуо на Новом Београду, возач аутомобила побегао

Н1 Инфо 26.01.2017
Један мушкарац је погинуо око 8 часова у саобраћјној несрећи на Новом Београду. Како сазнајемо, настрадали је прелазио улицу на раскрсници Гандијеве и Европске улице кад је на њега налетео аутомобил који га је усмртио на лицу… »

Детаљан преглед камиона на границама због миграната

Н1 Инфо 26.01.2017
Камиони чекају сатима на излазима из Србије ка Мађарској и Хрватској, а највеће колоне су на граничним прелазима Хоргош, Келебија и Батровци. Узрок је детаљан преглед камиона који пограничне службе суседних земаља… »

Шарчевић: Нереалан захтев просветара за исплату помоћи

Н1 Инфо 26.01.2017
Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је да захтев за исплату једнократне новчане помоћи запосленима у образовању није реалан. "Захтев за исплату једнократне новчане помоћи запосленима у… »

Градоначелник Лисабона уручио Николићу кључеве града

Н1 Инфо 26.01.2017
Председник Србије Томислав Николић састао се са градоначелником Лисабона Фернандом Медином који му је том приликом уручио кључеве града. Како је синоћ саопштено из кабинета председника Србије, приликом сусрета Николића и… »

Секулић: Погоршан политички и финансијски амбијент за медије

Н1 Инфо 26.01.2017
Председник Управног одбора Асоцијације медија Зоран Секулић оценио је на годишњем пријему Асоцијације у Београду да је финансијски и политички амбијент у коме раде медији у Србији погоршан у протеклих годину дана. "Значи да… »

Извештај: Успорен напредак Србије у заштити животне средине

Н1 Инфо 26.01.2017
Србија нема довољно капацитета за спровођење прописа у области заштите животне средине, неопходна су већа улагања, као и пуна посвећеност Владе за напредак у том сегменту, оценили су данас представници Коалиције 27 на… »

Јанковић: Влада неће да разговара о испуњавању споразума

Н1 Инфо 26.01.2017
Председница Уније синдиката просветних радника Јасна Јанковић каже да они инсистирају на испуњавању онога шта је Влада потписала 2015. године и да нису против министра, премијера или државе већ против система који је… »

Србија мора да ојача капацитете за ИПА фондове

Н1 Инфо 26.01.2017
Министарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт оценили су да Србија мора да ојача капацитет за коришћење средстава из претприступних програма ЕУ, али да има… »

Дачић: Случај Харадинаја тест за Европу

Н1 Инфо 26.01.2017
Не одустајемо од кривичног процесуирања и оптужби против одговорних за ратне злочине, рекао је данас министар спољних послова Србије Ивица Дачић, по обиласку Спомен собе "Косметске жртве", коју је отворило Удружење… »

Весна Илић Прелић изабрана за председницу Уставног суда

Н1 Инфо 26.01.2017
Судија Уставног суда Србије Весна Илић Прелић изабрана је поново за председницу Уставног суда, објављено је на сајту тог суда. Како се наводи, за ту функцију Весну Илић Прелић предложило је четворо судија Уставног суда уз… »