Извор: Нови магазин архива вести 28.03.2017

Потписан споразум о увођењу дуалног образовања за потребе војске

Нови магазин 28.03.2017
Споразум о сарадњи Министарства одбране и Министарства просвете, науке и технолошког развоја у процесу увођења дуалног образовања у образовни систем Војске Србије потписали су данас у Београду ресорни министри Зоран… »

Американ ерлајнс купио акције у највећем кинеском авиопревознику

Нови магазин 28.03.2017
Компанија Американ ерлајнс (Америцан Аирлинес) купила је део акција авиопревозника Чајна садерн ерлајнс (Цхина Соутхерн Аирлинес), највеће државне авиокомпаније у Кини, за 200 милиона долара. Кинеска компанија је данас… »

Вучић: Не идем на Косово

Нови магазин 28.03.2017
Председнички кандидат и премијер Србије Александар Вучић изјавио је да у среду неће ићи на митинг у Лепосавић на Косову. "Да ли ћу да долазим са (Александром) Вулином, (Небојшом) Стефановићем или неким трећим, неће ми… »

Сарадници Наваљног добили затворске и новчане казне

Нови магазин 28.03.2017
Сарадници руског опозиционара Алексеја Наваљног, ухапшени кад и он за време протеста широм Русије у недељу, осуђени су данас на кратке затворске казне или на новчане казне. Како је саопштио Фонда за борбу против корупције… »

Државни секретар Владимир Илић са делегацијом ММФ-а о подршци породицама

Нови магазин 28.03.2017
Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владимир Илић разговарао је данас са делегацијом ММФ-а о Нацрту закона о финансијској подршци породици са децом. Како је саопштило ресорно… »

Специјални суд за злочине на Косову постао функционалан

Нови магазин 28.03.2017
Судије Специјалног суда за злочине на Косову усвојиле су Правилник о процедурама и доказима чиме је тај суд постао у целости функционалан, а следећи корак је подизање и објављивање оптужница. У саопштењу за медије тог… »

Блумберг о жутој патки, Вучићу и Русији

Нови магазин 28.03.2017
Премијер Србије Александар Вучић видео је у демонстрантима који против корупције на највишем нивоу протестују с цртежима жуте, гумене патке, "светску паткарску заверу", пише данас колумниста америчког информативног сајта… »

БЦБП: Влада ограничава приступ документима о евроинтеграцијама

Нови магазин 28.03.2017
Влада Србије у протекле две године настоји да ограничи приступ документима и информацијама у процесу приступања ЕУ и на незаконит начин уређује приступ информацијама од јавног значаја, рекли су данас представници Београдског… »

Вучић на Косову само за изборе

Нови магазин 28.03.2017
Политички аналитичари из српске заједнице на Косову оценили су данас да високи званичници Србије долазе на Косово увек пред изборе, док званичници Српске листе оцењују да је њихова посета од велике важности за Србе… »

Пет особа повређено у судару на Раковичком путу у Београду

Нови магазин 28.03.2017
Пет особа вечерас је повређено у саобраћајној несрећи на Раковичком путу у Београду, речено је агенцији Бета у Министарству унутрашњих послова (МУП) Србије. Судар два возила се догодио у 19.20 а трећи аутомобил је, да би… »