Извор: Нови магазин архива вести 28.03.2017

Снажан циклон погодио североисток Аустралије

Нови магазин 28.03.2017
Снажан циклон, с ударима ветра и до 260 километара на сат, погодио је данас североисточну обалу Аустралије, обарајући ограде, чупајући дрвеће и оставивши десетине хиљада кућа без струје. На удару разарајућег циклона… »

Вучић: Жене бирају по одговорности, а не по лепоти

Нови магазин 28.03.2017
Председнички кандидат Александар Вучић обећао је данас женама да ће ако победи на изборима оне бити једнако третиране као мушкарци, да нико неће моћи да их малтретира и да ће се свим срцем борити за њих. Он се данас у… »

Аустрија ће тражити изузеће од плана ЕУ за мигранте

Нови магазин 28.03.2017
Аустријски канцелар Кристијан Керн рекао је данас да ће се борити да од Брисела добије макар привремено изузеће од плана ЕУ за распоређивање избеглица у земљама ЕУ. Керн је након састанка аустријске владе изјавио да Аустрија… »

Саша Јанковић: Подмећу ми раздор са Шутановцем, смејемо се

Нови магазин 28.03.2017
Србији не треба статус земље четвртог реда у придруживању Европској унији, наводи у интервјуу за "Новости" председнички кандидат Саша Јанковић. Како каже, Србија ће европске стандарде обезбедити као последицу… »

Умерен саобраћај, опрез због поледице

Нови магазин 28.03.2017
Саобраћај на путевима Србије јутрос је умереног интензитета, могућа је поледица на путевима у планинским пределима, а возачима се саветује опрезна вожња на деоницама на којима су радови у току, саопштио је Ауто-мото савез… »

Тужиоци траже 40 година затвора за Прлића и тројицу лидера босанских Хрвата

Нови магазин 28.03.2017
Тужилаштво Хашког трибунала затражило је данас од судија да ратне лидере босанских Хрвата Јадранка Прлића, Бруна Стојића, Слободана Праљка и Миливоја Петковића правоснажно осуде на 40 година затвора због злочина над… »

Стаматовић позвао опозиционе кандидате на договор у циљу спречавања изборних злоупотреба

Нови магазин 28.03.2017
Председник Општине Чајетина и кандидат за председника Србије Милан Стаматовић позвао је данас опозиционе председничке кандидате на заједнички наступ у циљу спречавања "нерегуларности" предстојећег изборног процеса… »

Немачки званичник оптужио Турску за шпијунажу

Нови магазин 28.03.2017
Министар унутрашњих послова немачке покрајине Доња Саксонија Борис Писторијус оптужио је данас Турску за "неприхватљиво и неоправдано" шпијунирање присталица проповедника Фетулаха Гулена који живе у Немачкој. Писторијус… »

Кубуровић и Доловац са генералним тужиоцем Мађарске о сарадњи

Нови магазин 28.03.2017
Министарка правде Нела Кубуровић и председник Државног већа тужилаца Загорка Доловац оцениле су данас у Београду у разговору са генералним тужиоцем Мађарске Петером Полтом да је сарадња правосудних инситуција две земље… »

Мали: Београд спреман за евентуалне непогоде

Нови магазин 28.03.2017
Београд је спреман за све евентуалне непогоде које могу да се догоде у наредном периоду, изјавио је данас градоначелник Београда Синиша Мали. Он је на седници Штаба за ванредне ситуације Београда рекао да је на претходној… »