Извор: Политика архива вести 23.07.2017

Кустурица: Поновно уједињење Крима и Русије природан процес

Политика 23.07.2017
ЈАЛТА – Редитељ Емир Кустурица изјавио је данас да је поновно уједињење Крима са Русијом „природан, органски процес” и позвао грађане Крима да развијају своје полуострво као „део велике Русије”, уместо што чекају… »

Удружење тужилаца: Предложени кандидати могу да буду бирани

Политика 23.07.2017
Поводом прошлонедељне одлуке Уставног суда Србије да суспендује примену Правилника за избор заменика јавних тужилаца који се први пут бирају до коначне одлуке о иницијативи за утврђивање незаконитости тог Правилника… »

Шулц у кампању враћа тему избеглица

Политика 23.07.2017
БЕРЛИН - Председник Социјалдемократске странке Немачке (СПД) Мартин Шулц упозорио је да би се избегличка криза из 2015. могла поновити ако ЕУ не подузме хитне кораке, враћајући у кампању тему избеглица неугодну за његову… »

Принчеви Вилијам и Хари о последњем разговору са мајком

Политика 23.07.2017
ЛОНДОН - Британски принчеви Вилијам и Хари присетили су се у интервјуу за документарац телевизије Ај-Ти-Ви последњег телефонског разговора који су водили са мајком принцезом Дајаном пре њене смрти, наводећи да их прогони то… »

Шест „мигова-29” фарбају шест месеци

Политика 23.07.2017
Ако обећани авиони из Русије не стигну у септембру и одмах не уђу у ремонт, следеће године Србија више неће имати ловачку авијацију. Како је кренуло не бих се зачудио да у ове вреле дане у новинама осване и вест да Србија… »

Неће се памтити по медаљама, него да ли је неко скинуо главу Србији

Политика 23.07.2017
Наши ватерполисти чекају противника у четвртфиналу Светског првенства у Будимпешти и потпуно им је свеједно да ли ће играти против Бразила или Казахстана. – Такмичење тек почиње. Од нашег извештача Будимпешта –… »

Медаља није реална у пливању

Политика 23.07.2017
Свако полуфинале, а поготову финале, било би огроман успех на Светском првенству, – каже селектор Србије Дејан Пејиновић. Од нашег извештача Будимпешта – Девет најбољих пливача које Србија има у овом тренутку… »

Арапска лига Израелу: играте се ватром

Политика 23.07.2017
Серија инцидената у Јерусалиму унела нервозу у цели регион, а муслимани поручују Јеврејима да овај град представља „црвену линију”. Према извештајима агенција Каиро – Арапска лига оптужила је Израел да се „игра са… »

Једну ноћ за разбојем, другу у трећој смени

Политика 23.07.2017
Зоран Слијепчевић бави се ткањем и сматра да бисмо много боље могли да искористимо богату традицију у народној радиности. Зрењанин – Нећу да одустанем од ткања јер њиме нисам ни почео да се бавим да бих зарадио велики… »

Историја српских Јевреја кроз новинске ступце

Политика 23.07.2017
На изложби „Листање времена”, у Народној библиотеци Србије, јавности је први пут представљена периодика коју су Јевреји објављивали на овом поднебљу у претходних 130 година. „Боже, чувај краља и милу нам Краљевину… »