Извор: БизЛифе архива вести 05.10.2017

Компанија из Непала отворила свој први погон у Европи – нудле ће се производити у Руми

БизЛифе 05.10.2017
Фото: Бета Компанија ЦГ Цорп Глобал из Непала, која у свом саставу има 122 компаније и 76 брендова, отворила је свој први погон у Европи, у Руми. Светски познате „ваи ваи“ нудле ће се производити у овој фабрици и снабдевати и… »

Казуо Ишигуро добитник Нобелове награде за књижевност

БизЛифе 05.10.2017
Фото: ИоуТубе сцреенсхот Енглески писац Казуо Ишигуро добитник је овогодишње Нобелове награде за књижевност, саопштила је данас Шведска академија. Прошле године Нобелова награда за књижевност додељена је америчком… »

Директор Ласте „отишао“ пре штрајка

БизЛифе 05.10.2017
Фото: Ласта Досадашњи директор Саобраћајног предузећа Ласта Вељко Вукобратовић смењен је са функције, заједно са двојицом извршних директора, на захтев два синдиката. Смена је уследила након састанка челника ове компаније… »

Валмарт „суфинансирао“ севернокорејски нуклеарни програм

БизЛифе 05.10.2017
Фото: Вал-Март Амерички трговачки ланац Волмарт (Вал-Март), оптужен да је продавао плодове мора и лосос прерађене у једној кинеској фабрици која запошљава Сјевернокорејце, сада забрањује својим добављачима да се у њој… »

Случај тровања ђака: Власнику кетеринга притвор до 30 дана

БизЛифе 05.10.2017
Фото: Пиксабаи У Првом основном суду одређен је притвор до 30 дана власнику „кетеринг-фирме“ која је снабдевала храном четири београдске основне школе у којима је дошло до тровања ђака, речено је агенцији Бета у том… »

Свака пета смрт због лоше исхране

БизЛифе 05.10.2017
Фото: Пиксабаи Лоша исхрана била је пресудна за сваку пету смрт у свету прошле године, показало је истраживање чији су резултати објављени у британском часопису Тхе Ланцет. Главне факторе ризика представља недовољно… »

Агрокорове фирме у губитку 300 милиона евра

БизЛифе 05.10.2017
Фото: сцреенсхот Ревидирани финансијски извештај показао је да су компаније из састава концерна Агрокор у прошлој години пословале с губицима или мањом добити. Највећи нето губитак остварен је у малопродајном делу, укупно 2,2… »

„И држава руши достојанство српског радника“

БизЛифе 05.10.2017
Фото: Пиксабаи Достојанствен рад у Србији угрожава и држава која је сервилна према мултинационалним корпорацијама, међу којима је и крагујевачки Фијат, за које као да не важи домаће законодавство, тврди председник Уједињених… »

ЕПС до краја године очекује добит од пет милијарди динара

БизЛифе 05.10.2017
Фото: ИоуТубе сцреенсхот Електропривреда Србије (ЕПС) до краја године очекује добит од пет милијарди динара, а поред неповољних временских услова у првом полугођу ове године остварен је позитиван финансијски резултат од 1,9… »

А шта може зима нама, шта нам може, шта нам сме – све је спремно за грејање

БизЛифе 05.10.2017
Фото: Пиксабаи Док чекмо почетак грејне сезоне и облачимо се слојевито, надлежни нас убеђују да немамо разлога за забринутост. За предстојећу зиму има довољно струје, нафте и гаса, а и системи за даљиско грејање су… »