Извор: Ал Јазеера архива вести 10.10.2017

Ванредно стање у Калифорнији због огромних пожара

Ал Јазеера 10.10.2017
Десеци људи завршили су у болници, најмање једна особа је погинула, а има и несталих. Гувернер америчке савезне државе Калифорније Јерри Бровн прогласио је ванредно стање у три округа недалеко од Сан Франциска због 14… »

С. Кореја: Након модернизације пројектил ће моћи досегнути САД

Ал Јазеера 10.10.2017
Сјевернокорејско водство поручило је руским заступницима да желе повећати досег својих балистичких пројектила на 9000 километара. Сјевернокорејско водство поручило је руским заступницима да посједује балистички пројектил с… »

Трумп сматра да је паметнији од Тиллерсона

Ал Јазеера 10.10.2017
Државни секретар америчког предсједника наводно назвао мороном, а овај узвратио да би требали успоредити интелигенцију. Амерички предсједник Доналд Трумп поручио је како је "паметнији" од државног тајника Рекса Тиллерсона… »

Погинуо рудар у Руднику мрког угља Бреза

Ал Јазеера 10.10.2017
Осим једног погинулог, у несрећи није било других страдалих, рекли су у Министарству унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона. Рано јутрос у јами рудника мрког угља у Брези дошло је до несреће у којој је смртно страдао… »

Мацрон: Зашто еурозона нема заједнички буџет?

Ал Јазеера 10.10.2017
Француски предсједник тврди да европски лидери имају 'годину дана' да изнесу сопствену визију будућности блока. Предсједник Француске Еммануел Мацрон заложио се за амбициозније европске реформе, позивајући њемачку канцеларку… »

Пуигдемонт затражио одгоду проглашења независности Каталоније

Ал Јазеера 10.10.2017
Регионални предсједник у говору пред каталонским парламентом позвао је на смањење напетости и дијалог с Мадридом. Предсједник Каталоније Царлес Пуигдемонт затражио је од регионалног парламента да одгоди проглашење… »

Мектић: Повлачење Срба из правосуђа је Додиков авантуризам

Ал Јазеера 10.10.2017
Министар сигурности Босне и Херцеговине каже да је позив предсједника бх. ентитета Република Српска на повлачење Срба из правосуђа због пресуде Насеру Орићу у домену фантазије. Министар сигурности Босне и Херцеговине Драган… »

Сјевернокорејски хакери украли план Сеула за ликвидацију Кима

Ал Јазеера 10.10.2017
Компромитирани документи садрже ратне планове које су цртали Сједињене Америчке Државе и Јужна Кореја. Пентагон је објавио да је упознат са наводима да је Сјеверна Кореја украла најновије оперативне планове САД-а и Јужне… »

Берисха: Имам информације о кријумчарењу дјеце ради трговине органима

Ал Јазеера 10.10.2017
Бивши албански челник на свом Фацебоок-налогу написао је да је информацију добио од једног полицајца. Бивши албански премијер и предсједник Сали Берисха објавио је да посједује информацију како се на граници Косова и Албаније… »

Иво Лола Рибар 'посвађао' Хасанбеговића и Бандића

Ал Јазеера 10.10.2017
Градоначелник Загреба вратио бисту народног хероја на старо мјесто, градски заступник најавио правну и политичку расправу. Биста Иве Лоле Рибара, која је 90-их година била отуђена, враћена је у уторак у парк на углу Прилаза… »