Извор: Спутник архива вести 14.01.2018

КВИЗ: Како је Црна Гора херојски гинула за Србију

Спутник 14.01.2018
„Мојковачка операција“ је била акција током које је држана одступница српској војсци која се повлачила према Скадру. Три месеца је Санџачка војска Краљевине Црне Горе водила даноноћне борбе на фронту од Вишеграда до… »

Трудо: Русија и Кина играју важну улогу на Корејском полуострву

Спутник 14.01.2018
Следеће недеље у Ванкуверу ће се одржати састанак министара спољних послова више од 20 земаља, који има за циљ примену „дипломатских напора за мирнију, просперитетнију и будућност без нуклеарног оружја на Корејском… »

Албански главосеча нови лидер ДАЕШ-а

Спутник 14.01.2018
Иако је ДАЕШ остао без готово целе територије коју је контролисао, опасност од њега и даље постоји. Један од нових лидера посрнуле терористичке организације је Зулфи Хоџа, син албанских имиграната који је живео у Америци… »

Севернокорејска „армија лепотица“ (видео, фото)

Спутник 14.01.2018
Само девојке високе изнад 163 центиметра и из „добрих фамилија“ могу учествовати у националном севернокорејском тиму навијачица и тако мотивисати њихове спортисте и забављати публику. Након што се званични Пјонгјанг… »

Руски амбасадор предлаже обнову контаката са САД у формату „2+2“

Спутник 14.01.2018
Руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов изјавио је да је током састанка са америчким амбасадором у Москви Џоном Хантсманом покренуо питање обнављања контаката Москве и Вашингтона на разним нивоима, укључујући и формат… »

Ко финансира „другу Црну Гору“

Спутник 14.01.2018
У Црној Гори постоји феномен сличан оном што се колоквијално дефинише као Друга Србија, али се та „Друга Црна Гора“ у идеолошком смислу не разликује много од власти, а задатак јој је прије свега да утиче на… »

Турска: САД легализују терористе у Сирији

Спутник 14.01.2018
Амерички планови за стварање тзв. пограничних снага безбедности на територији коју контролишу у Сирији су неприхватљиви, изјавио је портпарол турског председника Ибрахим Калин. „САД предузимају кораке који легитимишу… »

Срећом, снимам разговоре: Шта је то Трамп рекао о Ким Џонг Уну

Спутник 14.01.2018
Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп оптужио је часопис „Волстрит џурнал“ да је погрешно пренео његове речи о „добрим односима“ са лидером Северне Кореје Ким Џонг Уном. „’Волстрит џурнал‘… »

Орбан: Путин поново учинио Русију снажном

Спутник 14.01.2018
Мађарски премијер Виктор Орбан је у интервјуу за часопис „Велт ам зонтаг“ критиковао једнострану политику Европске уније према Русији и нагласио да је у блоку уобичајено да се критикују руске власти да би се сматрали… »

Америчка коалиција у Сирији ствара „пограничне снаге безбедности“

Спутник 14.01.2018
Коалиција на челу са САД за борбу против ДАЕШ-а почела је да у Сирији формира такозване „пограничне снаге безбедности“ на територији коју контролише, изјавио је портпарол коалиције за „Дефенс пост“. „Коалиција ради… »